Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лидерите на "Голямата четворка" в ЕС вече начертаха ужасното ни бъдеще - Европа на две скорости!

За тях парите и хубавия живот. За нас беднотията и евроатлантическите им ценности

Лидерите на четирите държави се срещнаха днес и разговаряха във Версай във Франция. Франция и Германия заявяват желанието си за Европа на различни скорости откровено. Другите две страни – Италия и Испания, се присъединяват с дипломатични уточнения за повече интеграция в определени области или за различни нива на интеграция в общността.
 
Бъдещите ядра, около които ще се определят различните скорости в общността, се очертават в областите: обща отбрана, защита на външните граници, регулиране на миграционния проблем, фискална и валутна политика.
„Трябва да имаме куража някои страни да вървят напред, ако не всички членки искат да го направят. Европа на различни скорости е необходимост, в противен случай ще закъсаме. Съюзът винаги трябва да е отворен, никой няма да бъде изключен, но не всеки трябва да бъде насилван да участва във всеки проект”, обяви германският канцлер Ангела Меркел. "Единството това не е еднаквостта", заяви френският президент Франсоа Оланд, домакин на тази среща на върха.  

Оланд уточни, че ЕС на различни скорости означава по-бърз и по-силен напредък на няколко страни, без други да са отстранени, но и без други да могат да се противопоставят.

Лидерите на четирите страни ще се срещнат с европейските си колеги в четвъртък на срещата на върха на ЕС в Брюксел - нов етап преди срещата на върха на 25 март, на която се предполага, че ще бъде даден нов импулс на европейския проект.

http://epicenter.bg/article/Liderite-na--quot-Golyamata-chetvorka-quot--v-ES-nachertaha-uzhasnoto-ni-badeshte---Evropa-na-dve-skorosti-/122028/7/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!