Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕС иска от България 2 милиарда, за да плаща „брекзита“ … Пак ли ще преклоним главица… :)

Коалиция КОЙ предупреждава българското общество за нова абсолютна гавра която се готви на страната ни, покрай „брекзита“. В опит да се покрият разходите по напускането на Великобритания, брюкселските бюрократи са подготвили нова сметка за страните-членки. Като отново – по „тарикатски“, като относителен дял, тежестта върху страни като България е най-голяма.

Поне 2 милиарда лева ще трябва да платим на Брюксел, за да попълни „дупката“ от напускането на Великобритания. От тях около 400 милиона ще е увеличение на вноската ни в общия бюджет. Останалите пари са компенсации, които трябва да се платят на Лондон като дял от общото имущество на съюза – сгради, предприятия, съоръжения и пр.

Забележителното е, че еврократите се правят буквално на „луди“, като посочват единствено липсващият „приход“ от 9 милиарда евро годишно, който Островът няма да внася. Но пропуска, че има и разходи, които също няма да се направят. Всъщност, благодарение на политиката на Маргарет Тачър, Великобритания е била съвсем малък „нетен донор“ на съюза. Т.е. излизането и ще намали приходите, ще намали разходите, и общо взето, няма да има нужда от корекции.

Но брюкселските пиявици се правят, че разходите няма да се намалят. Така всъщност искат да им платим едни пари на тях, срещу които няма разходи. Т.е. да ги изпапкат те.

Съвсем отделно, в рамките на самия Брюксел има огромни разхищения и ненужни харчове. Ако те се икономисат, може да се стигне дори до връщане на пари на страните-членки. Достатъчно е да посочим месечната издръжка на един евродепутат, която достига 25-30 хиляди евро. Комисари и чиновници са още нагоре. А кражбите от земеделските програми и от фараонските проекти на съюза, изобщо не ги броим.

Но това е Брюксел – гнездо на алчни крадци и едри мошеници, които са се скрили зад „европейската идея“, и в името на нея си правят какви ли не безобразия. Те са хората, които изгониха Великобритания. И сега искат да стоварят върху оставащите разхода от собствените си престъпления.

Към настоящия момент има спорове дали членството ни в ЕС е на плюс или на минус. Със сигурност се знае, че минаваме на „минус“ от 2020, когато ни спират част от фондовете, и започваме да се водим „развита“ държава. Но покрай „брекзита“ този „минус“ става незабавен и огромен. А дългосрочно с ежегодни минуси ще се натрупат милиарди, източени от България към ЕС.

Ще плащаме ли? Коалиция КОЙ ви задава като на избиратели този въпрос. Искате ли да плащате?

КП „КОЙ

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!