Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Една страна достига до благоденствие тогава, когато нейните държавници служат на народа си

Една страна достига до благоденствие тогава, когато нейните държавници служат на народа си. От 1944 година до днес политиците ни прекланят покорно гръб пред чужденци. Лошото е и това, че по време на социализма се прекъснаха традициите в търговия, земеделие, занаяти. Прекъсна се и връзката с духовното, а без духовни ценности никой народ не може да оцелее.

Днес се наблюдава възраждане, хората започват да се пробуждат. Започва да се пробужда и чувството за национална гордост. Все повече стават тези, които вместо да се свиват тихо в ъгъла, решават да последват примера на дедите ни, превръщайки се в силни, волеви и добри хора. Славейков го каза отдавна – хората започват да извършват подвизи и от скотове се превръщат в народ, когато са сплотени от свят идеал. Ние имаме свят идеал – примера на предците ни, които винаги са се поддържали един друг, били са готови да се пожертват за род и Родина.

Пробуждането на националната гордост и възраждането на ново поведение на благородници е според мен ключ към успех и благоденствие. Горд народ избира стойности водачи и не позволява на посредствени хорица да го обричат на бедност.

Няма да е лесно да постигнем това, но нека не забравяме, че български патент е не какво да е, а точно извършването на това, което другите считат за невъзможно. Смайвали сме света много пъти, ще го смаем още веднъж.

Павел Серафимов 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!