Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Господин Президент говорите за "истина", но ви е страх да я изречете и не допускате да бъде изречена от други! Как се нарича това поведение?

Да бях сляп-да ви не видя, да бях глух-да ви не чуя! Това бих казал на българските държавници, политици и всякакви наблюдатели на политически процеси. Над тази красива страна, истината и слънчевата светлина не са добре дошли. Всеки ден това ни се доказва по всякакви поводи! Имаме тежък проблем. Вместо да търсим полезно решение, ние даваме трибуна на пълната посредственост, която така или иначе има сили единствено да се парфюмира. И да гледа строго, скрита зад маската на всички видове страх от безсилие.

Речта на президента Радев, по случай Националния празник, беше идеално слово за участие в конкурс за рецитал с мото "България - страна на изгубената памет". И понеже все още имам имунна система, която ме предпазва да бъда разплакан от политически човек поставен на всякакви постове, бих желал най-добронамерено да му припомня, че не българския народ, а самият той вероятно е изгубил паметта си. Аргументите в моя подкрепа са повече от категорични. Именно целокупният български народ ползва достоверния и правилен израз "турско робство" и не е спирал да го прави. За разлика от него, президентът, който не се поколеба да го диагностицира като безпаметен, замени турското робство с литературния Вазовски израз "османско иго"! Вероятно познанията на президентската пиарка не стигат до там да знае, че българи- мъже, жени и деца са били продавани точно като роби, при това на робския пазар в Истанбул. Било е практика, а не изключение!

Вместо подмяна на израза от президентска безпаметност, Радев можеше да ползва народния израз "турско робство" и паралелно с това да сложи началото на дипломатичен разговор за дължимо към нас извинение за нанесена дълбока човешка обида, към една от най-старите нации в Европа! Така бих направил аз и нямаше да се колебая.

Да продължим с церомонията. При рапорта-вечерна проверка, един от офицерите заби нов пирон в българския ковчег. Замени президентското "иго" с "османско владичество". Да, вярно е, че този термин беше имплантиран в нашите учебници по история, но това не беше ли част от подмяната на истината, господин Президент? Говорите за "истина", но ви е страх да я изречете и не допускате да бъде изречена от други! Как се нарича това поведение?

Искам да спра вниманието ви и върху поднесените венци пред паметника, зад гърба на президента Радев - Цар Освободител. Не може да остане незабелязан факта, че венци, като признателност за българското Освобождение, поднесе Американското посолство! Както и партия ДОСТ!

ДПС, техните Обединени Патриоти и Руското посолство отказаха да почетат с венец Националния празник на България!

Аз зная защо. А вие знаете ли защо се случва това, уважаеми президент Радев? Знаете ли какво наистина се случва В България, другарю натовски генерал или просто сте изгубил памет, досущ като тези, пред които правите литературен рецитал?

Николай Марков, Фейсбук 

https://www.facebook.com/nikolai.markov.566/posts/10206438845928956 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!