Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов към Нинова за дебата: Ми като не искаш - много ти здраве! (видео)

Корнелия Нинова иска да се прави на мъж с Бойко Борисов, но предполагам, че не смеят да се изправят срещу нашите ескперти, каза бившият финансов министър Владислав Горанов

„Трябва да седнем и да говорим сериозно, да се мобилизираме като нация. Можехме още да управляваме на инат, но нямаше  смисъл. Сега като гледам този реваншизъм, третият път ще бъде по-добре". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Кюстендил.
 
"Обадих се лично на Корнелия Нинова. Не е хубаво нито мъжете да се правят на жени, нито жените да се правят на мъже. Все пак съм мъж и й предложих да дискутираме. Но тя пак ми отказа дебат", каза Борисов.
 
"Не - тя тотално ми отказа. И измрънка "Или това, или това". Ми като не искаш, много ти здраве, аз пък идвам в Кюстендил", каза още той."Ако Нинова има по-добър екип и могат да управляват по-добре от нас - добре. Ще стана отстрани и ще започна да пляскам", добави бившият премиер. Той уточни, че от ГЕРБ са били доста толерантни към БСП. "Та ние сложихме най-червената Мая Манолова да е омбудсман", заяви още той.
 
"Правят поголовни промени с техни си кадри, откакто БСП са на власт", възмути се Борисов. "Кой е очаквал, че след като Румен Радев спечели изборите за президент ще управлява Огнян Герджиков? Затова аз попитах Нинова, ако те спечелят, който ще управлява. Но останах без отговор", коментира той."Можеше да не допуснем това. Можеше да останем на власт и да не подаваме оставка, но нямаше да е честно. Дадохме оставка, за да видим хората какво пак ще изберат. Ние не сме комунисти да се запъваме и властта да я даваме само с кръв", категоричен бе той.
 
"Сега са на власт и пак само говорят какво ще направям. Ама много ги моля - не правете нищо", заяви Борисов, визирайки проблема с "Уестингхаус", който завари в началото на първия си мандат. "Много благодаря на Герджиков, че поне призна днес, че миналото правителство му е оставило доста пари. Но държа да отбележа: оставихме им 880 милиона лева излишък. Сега вече са с 50 милиона по-малко. Ще видим март месец каква ще е сметката. Защото ние мачкахме контрабандистите, където ги докопаме", поясни Борисов.
 
"Дори не искам да убеждавам хората дали от ГЕРБ сме по-добри или не. То е видимо. От ГЕРБ имаме много пряка връзка с народа. С него идентифицирахме два много сериозни проблема - образованието и бюрокрацията", уточни бившият премиер.
 
"България бе като остров на стабилност на Балканите. Дано на 26 март имаме акъл и да не го потопим и него", каза Борисов, визирайки случващото се в съседните ни страни - протести, недоволство и лоша икономика.
 

Бившият вицепремиер Томислав Дончев коментира, че ГЕРБ ще надгражда постигнатото във всички сфери. „Ние можем повече. Нужна е радикална реформа в държавната администрация – хастарът трябва да се обърне навън. Това ще намали и корупцията. Основна задача е и образованието – това е инвестиция за 20-30 години напред. На първо място е инвестицията в човешкия капитал. Трябва да върнем уважението и престижа на учителската професия, това е и инвестиция във всичко останало. Няма силна държава без силно образование. Тази цел ще бъде реализирана каквото и да струва. Ефект ще има и той ще бъде усетен от всички“, каза Дончев.

Министърът на финансите в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов подчерта, че само в Кюстендил има реализирани проекти за над 26 милиона лева. „Срещу нас имаме една променена левица с едни нови лица – те обещават промяна. Аз не искам да се променям - не се отказваме от постигнатото. Кое да променим – ръста на доходите, на икономиката или успешното справяне във всеки един сектор. Подхвърлят лесни залъгалки от типа ще увеличим пенсиите, ще намалим/увеличим данъците. Доскоро ръководих държавните финанси и ви казвам, че това няма как да стане – държавата може да намери 1 милиард за осъвременяване на пенсиите. Може да намери и 300-400 милиона за данъчните облекчения, но това означава увеличаване на данъците за средната класа и трупане на нови дългове“, подчерта Горанов.

„Нинова иска да се прави на мъж с Бойко Борисов, но предполагам, че й е трудно да прецени дали Румен Гечев е този, който ще се изправи срещу мен да говори за финанси. Съмнявам се, че Таско Ерменков може да се изправи да говори срещу Делян Добрев за енергетика. Славчо Велков срещу Цветанов – трудно ще им се получи по темата „Сигурност“. Тази поредица от социални експерименти в последните години ни нарежда на последно място в Европа, защото след всяко успешно управление, следва инсталиран от БСП премиер – Луканов, Беров, Виденов, Станишев, Орешарски. Хайде да не правим повече неуспешни експерименти“, призова присъстващите Владислав Горанов.

http://epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!