Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НОВ Грабеж: С 30% скачат вноските ни заради Брекзит, мигрантите и борбата с тероризма!…

Мирише на барут в Европа и на Балканите! Този театър е игран много пъти с един и същ сюжет! А в България се води борба между болярите как да разделят България както при Иван Шишман, преди падането под турско робство! В същото време т.нар. ни елит е повече от сервилен и готов на всичко, каквото кажат от Брюксел.

Германия и други големи донори в бюджета на Европейския съюз ще трябва да плащат повече, след като Великобритания напусне Общността. Това обяви европейският комисар Гюнтер Йотингер, настоявайки обаче, че те няма да поемат целия дял на Великобритания в европейския бюджет, съобщава „Франс прес“.

„Не смятам, че големите донори са готови да поемат всички разходи на Великобритания„, изтъкна еврокомисарят, отговарящ за бюджета на ЕС.

„Същевременно, Полша и другите нетни бенефициенти няма да се съгласят, ако помощта за структурно слабите региони трябва да бъде орязана с 9 млрд. евро годишно. Ще трябва да се намери компромис„, добавил той.

С нови финансови тежести, произтичащи от кризата с мигрантите, намиращите се в зародиш планове за колективна отбрана и борбата срещу тероризма, ЕС може да ореже традиционни разходни сфери като земеделските субсидии.

Гюнтер Йотингер, който замени след изгонването й нашата Кристалина Георгиева, предупреди, че напускането на Великобритания ще струва на страните – членки на ЕС 30% по-високи вноски в общия бюджет. Причината е, че няма как по друг начин да се компенсират онези 9 милиарда евро, които досега даваше Великобритания, пише EurActiv. А 19 минути напомня, че в сметката той не включва британските претенции за 50 или поне 20 млрд.евро компенсации от общата собственост на ЕС – сгради, земя, търговски марки. А при развода ще плащаме и това.

Дори да вземем оптимистичния вариант, при който покриваме само вноските на Великобритания в бюджета, това означава за България 300 млн. отгоре или 3-кратния годишен бюджет за култура на държавата. Или 20-кратния за туризма.

Дали е утеха, че в интервю за немския в. Хандесблат Йотингер признава, че родината му Германия, като най-голям плащач в ЕС, ще трябва да се бръкне с нови 4,5 млрд. към досегашните 15 млрд.евро?

Или трябва да звучи като утеха, че допълнителните плащания ще влязат в сила не от следващата 2018, а от 2019 г. и ще продължат поне и следващата 2020 г.?

Не е утеха, защото Йотингер говори за подобни допълнителни плащания на фона на ново орязване на земеделските субсидии – най-голямата програма по еврофондовете. И пропуска друго много важно нещо – Кристалина Георгиева остави 12 млрд.евро дефицит в бюджета на ЕС, който някой ще трябва да покрие, защото това са реални пари и за разлика от държавите, които членуват, Съюзът сам по себе си няма начин да тегли кредити, за да покрива недостиг на средства.

Напомняме, че срока, който британският премиер Тереза Мей постави за излизане от ЕС е края на март, но след одобрението на долната камара на парламента, където тя има мнозинство,  Камарата на лордовете торите разчитат на 252 от 800 места. Което може да забави процеса.

https://news.bg/euronews/bryuksel-predupredi-che-sled-brekzit-razhodite-na-stranite-chlenki-shte-narasnat.html

http://19min.bg/news/8/86028.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!