Следвайте "Буднаера" в Телеграм

40 безплатни образователни сайта, от които можете да научите всичко

Според webometrics, има повече от 17 000 университета, но получаването на образование в много от тях е доста скъпо. Много студенти от цял свят (и техните семейства) изпадат в големи.

Две трети от американските колежани, които са завършили през 2011 г., са имали студентски заем със средна стойност от над 27 000 долара на човек. Получаването на степен в университета може да бъде скъпо, но има много по-добри начини за образование – възможностите, които интернет ни дава през 21 век, няма как да не ви накарат да се ухилите от ухо до ухо.

Има много сайтове в интернет, които предлагат безплатно учебни курсове без такси. Сега дори хората с материални затруднения могат да си позволят да бъдат по-добре образовани, като всички от което се нуждаят, е достъп до компютър (дори няма нужда да бъде личен, върши работа и този в местната библиотеката).

Стига приказки, даваме ви супер списък с над 40 образователни сайта:

ALISON – Над 60 милиона урока и лекции, 1.2 милиона уникални посетители на месец

COURSERA – Образователен сайт, който работи с университетите, за да получи техните курсове за интернет ползване. Учете се от над 542 курса.

The University of Reddit – Безплатният университет на Редит.

UDACITY – Развийте своето образование и кариера, чрез проекто-базирани онлайн класове, предимно фокусирани около компютрите, информационните науки и математиката.

MIT Open CourseWare – Безплатен достъп до доста курсове на Масачузетския технологичен институт (MIT).

Open Culture – Сборник с безплатни учебни ресурси, включително курсове, учебници и видео/филми. 

No Excuse List – Огромен списък с уеб сайтове, от които да се учите. 

Open YALE Courses – Предоставя свободен и отворен достъп до селекция от въвеждащи курсове, преподавани от изтъкнати преподаватели и учени в университета в Йейл. Всички лекции са били записани в зали на Йелския университет и са на разположение във видео, аудио и текстови формати. Не е нужна регистрация. 

Khan Academy – Гледайте хиляди микро-лекции по теми, вариращи от история и медицина, до химия и компютърни науки. 

Zooniverse – Включете се в огромното разнообразие от интересни изследвания за природата, науката и културата. 

TUFTS Open CourseWare – Tufts OpenCourseWare е част от ново образователно движение, инициирана от MIT, което осигурява свободен достъп до съдържание за всички онлайн. 

How Stuff Works? – Повече научни уроци и обяснения, отколкото бихте могли да минете за цяла година. 

Harvard Medical School Open Courseware – Мисията на Harvard Medical School Open Courseware Initiative е да се обменят знания между Харвард общността от учени и други академични институции, кандидат-студенти, както и широката общественост. 

VideoLectures.NET – Заглавието казва всичко – невероятни видео лекции по различни теми. 

TED – Мотивационни и образователни лекции от забележителни професионалисти от целия свят. 

Shodor – Рисърч и образователна организация с нестопанска цел, посветена на развитието на науката и математическото образование. Включването в този сайт ви гарантира учебни ресурси, софтуер, интерактивни уроци, проучвания и информация за семинари за студенти, преподаватели и учащи се от всички възрасти по математика и точни науки. Уверете се, че сте проверили Shodor Interactive – страхотна колекция от интерактивна математика, геометрия, фрактали, теория на вероятностите, алгебра и статистика. 

Udemy FREE Courses – стотици експерти преподават в Udemy всеки месец, включително най-продаваните автори според New York Times, изпълнителни директори, специалисти от Бръшляновата лига и известни инструктори. Курсове включват видео, лекции на живо и инструменти, които да помогне на учителите да общуват с учениците и да проследяват тяхното развитие. Има много безплатни курсове, които могат да ви научат на бизнес, право, програмиране, дизайн, математиката, науката, фотографията, йога и още много други.

Maths & Science – Курсове, тестове и учебни материали по математика и природни науки за ученици между 1-12 клас. 

edX.org – Безплатни курсове, предназначени специално за интерактивно изучаване през интернет, предоставени от MIT, Harvard, Barkley, Georgetown, Boston University, University of Washington, Karolinska Institute, Kyoto University и много други. 

Liberty Classroom – Собственост на автора на бестселъри Том Уудс. Предлага някои безплатни курсове по история и икономика, а на цената на един билет за кино на месец можете да получите достъп до много полезна информация. Не е напълно безплатно, но напълно си заслужава… 

Drawspace – Стотици безплатни уроци по рисуване. 

Codeacademy – Лесен начин да се научите как да програмирате. Интерактивно е, забавно е и можете да го правите с вашите приятели. 

Scitable – Безплатна научна библиотека и персонален образователен инструмент, съсредоточени върху генетиката, изучаването на еволюцията, вариациите и сложността на живите организми. 

My own business – Предлага безплатен онлайн курс по бизнес администрация, която ще бъде от полза за млади мениджъри и на всеки, който се интересува от започването на бизнес. 

Kutztown University’s free courses – Small Business Development Center на Kutztown University of Pennsylvania предлага повече от 80 безплатни бизнес курса онлайн. Курсове са индивидуализирани и са за самостоятелно обучение. Много от курсовете включва графики от висок клас, интерактивни изследвания и аудио стрийм. 

Open Learn – дава ти безплатен достъп до материали на Open University. 

Free Computer Books – Безплатни компютърни, математически, технически книги и лекции. 

Academic Earth – Безплатни видео лекции от топ учени в света. 

American Sign Language Browser – Самоучител на жестомимичния език онлайн. 

BBC Languages – Научи сам нов разговорен език онлайн. 

unplugthetv – Избирани на случаен принцип образователни видеа за вас, които да гледате. 

Lifehacker – Съвети и трикове за подобряване на всички области в живота ви. 

JustinGuitar – Стотици безплатни уроци по китара, както и някои основни теории за музиката. 

DuoLingo – Научете нов език безплатно, докато превеждате в сайта. 

Layers Magazine – Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Flash, Premiere Pro, In Design и After Effects видео туториъли. 

Creative Flow – лист от над 950 фотошоп видео туториъли, за да поддържате нивото си на владеене на програмата на Adobe актуално. 

Open2study – Open2Study предлага безплатно, висококачествено образование онлайн – предоставено е от водещи австралийски институции и се преподава от преподаватели и водещи специалисти в индустрията. Всичко, от което се нуждаете, е връзка с интернет и желанието да се учите. 

OEDb – Изберете от над 10 000 безплатни онлайн класове.

Източник:http://btvnovinite.bg

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!