Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ех, не се накрадоха! Как и защо допуснахме тоталното разграбване на хубавата ни родина през последните 30-ина години?!

Безброй станаха публикациите, интервютата и тв събеседвания относно състоянието на българската държава днес и причините за сполетелите ни през годините неблагополучия. Анализи – отляво, анализи – от дясно, анализи на политически „мастодонти“, реформатори, патриоти, новосъздадени формирования… Анализаторите са авторитетни или не дотолкова авторитетни политически коментатори, както, разбира се, и всякакъв род „експерти“ по външната и външна политики. Всички те поучават и „ограмотяват“ редовия избирател. Обещават. Промени. Във всичко и навсякъде.

И така е кажи речи през последните 30-ина години. За такъв дългичък исторически отрязък от времето би следвало да сме далеч, далеч напред по отношение на жизнения стандарт, вътрешната сигурност, би следвало за сме „пресекли пипалата“ на корупцията и контрабандата, да сме се преборили с настъпващата битова престъпност и наркоманията, която – особено всред подрастващите – взима застрашителни размери, да сме ликвидирали практически трайно безработицата, да сме повишили раждаемостта и нивото на образованост, да сме разрешили проблемите в здравеопазването, да сме направим хубавата ни родина привлекателно място за всеки…

Всичките тези „да….“ се свеждат до едно – трябвало е да се противопоставим твърдо и неотклонно на непрестанното, под най-различни форми, ограбване на държавата и превръщането й в „разграден двор“! Затова са отговорни преди всичко политиците. Които си ги избираме сами! Ето защо трябва да се сърдим на себе си, нали?! Но ние сме странно пасивни, затваряме се в „черупките“, гледаме, като че ли, единствено собствената си материална облага! Рядко сме състрадателни към изпадналите в нужда. Рядко им помагаме. Само приказваме, че живеем в несправедливо общество, където за 30 години, не бе осъден и един от разграбващите държавата престъпници! Интересуваме се само от собственото си благополучие… Продължаваме традицията да сме „Байганьовци“ и „Андрешковци“… Протестираме „на дребно“, единствено когато директно са застрашени интересите ни… Постепенно се превръщаме с излиняваща нация от изпростяващи егоисти… Интелектуалният потенциал на народа се свива все повече и повече, въпреки огромния информационен поток, който ни залива и би следвало да ни „дърпа“ напред… Малцина са тези, които са достатъчно узрели, за да си зададат въпроса „Докога?…“ А колцина са готови да излязат на улицата, за да „изметат корумпираните добруващи“?!

Skafeto.com

Внуци на министри на Тодор Живков в листите на БСП и ГЕРБ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!