Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова в силна реч: Искам да кажа на г-н Лопес и г-н Юнкер - вие не сте ни началници!

"Ние сме автентичната социална партия! Те са имитатори!" Това заяви в силно емоционално реч лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на водачите на листите на "БСП за България".

"Тръгваме на състезание с една цел - да променим България!", обяви Нинова в началото на представянето.

"Ние сме автентичната социална и лява партия. Тръгваме срещу паралелната държава и ще свършим с модела "Кой". Първи посочихме водачите си, направихме промяната и започна подражанието имитацията, отбеляза Нинова. БСП е отвори врати за хората от науката, земеделието, културата, за лекари и юристи. Първи изработихме своя Национален план за България и издигнахме военен за кандидат президент. После и другите партии започнаха да търсят генерали, посочи лидерът на левицата. "Ще ни нападат, ще манипулират общественото мнение, ще лъжат за нас". Но не се огъвайте, призова тя съидейниците си. Колкото по-трудно е, толкова по-ясно е, че сме на прав път. Защото това е последната съпротива срещу статуквото за промяната, каза Нинова.

Тя посочи, че вчера е чула своя основен опонент Борисов да казва, че БСП ще купи и манипулира изборите. Жалко, този човек се е предал и търси оправдание за лошия си резултат. Жалко, защото когато отиваш на състезание с опонент, който е приел, че вече губи, състезанието вече не е интересно.

Никога, по думите на Нинова, не е добра атестация да говориш за себе си и не бих го направила, ако чрез мен не се опитват да поставят петно върху БСП. Бях наречена г-жа Лъжа и това няма никакво значение произнесено от ГЕРБ, подчерта Нинова. Бяхме посочени за лъжци, когато казахме, че ще спрат Оперативната програма за образование и наука, когато казахме, че строят магистрали, давайки ги на приближени фирми. Днес това е факт. Посочваха ни с пръст, когато казвахме, че пръстовите отпечатъци и реформата в здравеопазването са геноцид. Идете при хората и им кажете истината. Според Нинова всички предупреждения на БСП са се оказали истина.

"От август 2016 г. БСП задава тона на политическия живот в България и всички се равняват по нея", каза още Нинова. Тя коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че я било страх да се изправи срещу Делян Пеевски в Благоевград: „Мен ме било страх да се изправя срещу Делян Пеевски в Благоевград и кой го казва. Човекът, който го е страх да застанем в открит двубой един срещу друг. Няма как да ни е страх от нещо, което не се е случило. Скъпи мои, тръгнете със самочувствие, защото ние първи посочихме водачите си и те се нагодиха според нас. Когато ние посочихме водачите си, нямаше нито Цветан Цветанов, нито Делян Пеевски в Благоевград“, обясни Нинова. 

„Издигнахме Румен Радев за президент и всички тръгнаха да търсят профила на военния, родолюбеца, човекът с чест и достойнство. Победихме на тези избори и пристъпихме към следващата стъпка. Първи изработихме своя Национален план за България и всички се втурнаха да пишат своите доктрини и програми, да ни и имитират в тяхното съдържание“, коментира лидерът на БСП. 

Според нея десните - ГЕРБ и РБ са направили фатална грешка, защото са влезли на терена на БСП. „Те започнаха да говорят за увеличаване на доходи. Как някой може да повярва на това след като само преди месец, когато обсъждахме бюджета за 2017 те вдигнаха ръце срещу увеличаването на доходите“, допълни Нинова. 

По думите ѝ приоритет им е образованието след като само преди месец са нарушили Конституцията и в три гласувания са отхвърлили пари за БАН. „Те поставят за приоритет здравеопазването след като съдът отмени половината здравна реформа, а другата половина е в прокуратурата“, заяви Нинова.

"Вчера чух нашият основен опонент г-н Бойко Борисов да казва, че БСП ще купи и манипулира изборите- жалко, този човек се е предал, приел е, че губи изборите и търси сега оправдание за лошия си резултат. Казвам жалко, защото когато отиваш на състезание с опонент, който е приел, че вече губи състезанието не е интересно“, коментира тя. 

„Позволете ми да кажа и няколко неща в първо лице, единствено число. Никога не е добра атестация да говориш за себе си и не бих го направила, ако чрез мен не се опитват да сложат петно по БСП“, обясни Корнелия Нинова. „Бях наречена г-жа Лъжа и това няма никакво значение произнесено от ГЕРБ. Нещо друго има голямо значение и то е да накараме народа ни да повярва, че ние сме истината и да кажем истината“, заяви лидерът на БСП. „Бяхме посочени за лъжци, когато казахме, че ще спрат парите по ОП „Образование и наука“. Днес тази истина е факт. Бяхме наречени лъжци, когато казахме, че строят магистрали, давайки ги на приближени свои фирми и крадат от там пари, днес това е факт“, посочи Корнелия Нинова. 

„Посочваха ни с пръст, когато казвахме, че пръстовите отпечатъци и реформата в здравеопазването е геноцид, и ние ще я отменим и днес народът видя какво представлява здравната реформа“, коментира Корнелия Нинова. Тя даде пример и с програмата за селските райони и обърна внимание, че сега има риск от спиране на тези пари. „В техните уста бяхме лъжци, когато казахме ,че санирането не струва 290 лв. и че това е кражба от народа, а струва 60 и днес това е факт“, допълни Нинова.

Корнелия Нинова заяви, че БСП първа е посочила водачите си и е направила промяна. „И отново започна подражанието и имитацията. Отворихме врати за хората на науката, за земеделци, за офицери и сержанти от запаса, за студенти, за хора на културата. Благодаря ви за това. Започна големият трансферен прозорец. Стигна се до там парламентарен секретар на ГЕРБ да води листа на Патриотите. Патриот и атакист да води листа на ДПС. Протурската ДОСТ да се прегърне с проевропейската ГЕРБ“, допълни тя. „Ще споделя нещо с вас и при нас бяха правени опити да се случи това и в нашите листи да попаднат такива хора. С гордост се изправям пред вас и казва, че и този път удържахме и не ви предадохме, защото нашият съюзник не е задкулисие и договорките кой да попадне в листите. Нашият съюзник е народът и всички, които сте тук“, коментира тя. 

Напоследък се задава отново и към нас един въпрос – Кой. И представете си кой го задава – Той. Мине, не мине време и някоя политическа партия или лидер задава въпроса кой, според интереса си или времето. И така 27 години този въпрос „Кой“ има различно лице, име, но има и едно общо – паралелната държава. Това са тези хора, заради които 10 млрд. лв. изтичат всяка година от джоба на обикновения българин в джоба на малцина, които го крадат“, заяви тя. „Всички питат Кой, но никой не се осмели, освен БСП, да заяви – ние имаме смелост и решимост и тръгваме срещу паралелната държава и ще свършим с модела с „Кой““, каза още тя. 

Тя предупреди социалистите и кандидатите за народни представители, че кампанията ще бъде тежка, с удари под пояса и компромати.

"Знам,че ще ни нападат, ще се обявят срещу нас. Но не се плашете. Колкото е по-трудно, това означава,че сме по на прав път. И искам да ви кажа - тръгвайте сред народа със самочувствие, защото ние сме истинската лява партия. А всички други са имитация ", каза Нинова. 

Тя допълни, че задачата на всички кандидат- депутати е да отидат при хората и да им разкажат истината за платформата на БСП и за лъжите на останалите партии.

"С гордост и спокойствие се изправям и казвам гордо, че не се предадохме. Нашият съюзник е народът, а не протурската партия като ДОСТ, както направиха проамериканската партия ГЕРБ", каза Нинова.

"Обвиняват ни, че сме тъмни балкански субекти, които ще извадят България от Европа. Кой го казва това? Тези, които стъпкаха пътя. Искам да кажа нещо на г-н Лопес и г-н Юнкер. Вие не сте ни началници и не можете да определяте съдбата на България! Българският народ е равноправен. Тези, които ни обвиняват, че разваляме пътя си в Европа, са послушковци. Защо послушно вдигнахте ръка 4 пъти да продължат санкциите срещу Русия, защо унижихте България със смяната на Бокова? С кое право г-н Жан-Клод Юнкер вчера заявявате, че Европа ще се движи оттук нататък на две скорости. Ние сме равноправен член на ЕС и ще се отнасяте с уважение към българския народ и неговия национален интерес", зададе остри въпроси лидерът на социалистическата партия. 

"Вие не сте ни началници, уважаеми европейски господа“, каза Нинова и подчерта, че по времето на БСП България е влязла в Европейския съюз. 

„Вие не можете де определяте съдбата на България и ние ще ви накараме да повярвате, че българският народ е равноправен на всичките европейски народи. И питам тези наши опоненти, които ни обвиняват в антиевропейско поведение – Защо сте послушковци, господа? Питам главния послушко защо одобрихте големите корпорации да съдят българската държава в извънреден трибунал“, попита Нинова. 

Тя пита още защо са одобрили здравеопазване, образование, водоснабдяване и всички публични услуги да се приватизират, да се дадат на концесия и това никога да не може да бъде променено. 

„Защо послушно вдигнахте ръка четири пъти да продължите санкциите срещу Русия, от които България губи? Защо сменихте кандидатурата на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и унижихте България“, каза лидерът на БСП. 

"Това сме ние, това са нашите кандидати! Поискайте промяна! Ние ще я гарантираме!", заяви Корнелия Нинова, след като представи водачите на листите с нандидатите за народни представители на коалиция "БСП за България". 

Събитието се проведе в столичния Интер Експо Център, на бул. „Цариградско шосе” № 147, при препълнена зала „Витоша”.

http://epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!