Следвайте "Буднаера" в Телеграм

€ 18 млрд. нов дълг в секундата на влизане в Еврозоната – ще трябва да плащаме за дълговете на Гърция, Италия или Испания…

Еврозоната е съюз на дълбоко задлъжнели страни – дори Германия е поне 3 пъти по-задлъжняла от България, като относителен дял спрямо БВП.

Коалиция КОЙ (№18 в бюлетината) се обявява категорично срещу налудничавата идея на служебното правителство, да подаде молба за членство в Еврозоната. Идеята е налудничава, първо защото не може такива фундаментални въпроси да се решават без парламент, и второ – защото същността и означава пълен разгром на българската икономика.

Влизането в Еврозоната незабавно ще натовари държавата ни с огромен дълг, натрупан от други държави. Точните му параметри са тайна, както е тайна всичко важно в ЕС. Но различни оценки на експерти сочат, че спрямо нашия БВП и население, и според приетите правила, България ще се натовари с между 6 и 18 милиарда евро дългове.

Това ще стане през т.нар. „спасителни фондове“, които представляват вземане на заеми от борсата, срещу гаранции на страните-членки. Тези пари се дават на дълбоко задлъжнели държави, за да си плащат старите кредити. Въпросните средства никога няма да се върнат, т.е. в крайна сметка, на някакъв етап, ще се задейства гаранцията. И ние ще трябва да плащаме за дълговете на Гърция, Италия или Испания.

Не може да се влезе в Еврозоната, без да се приеме членството в съответните фондове. Те са въведени като „входна такса“. При това правилата бяха така направени, че на глава от населението, да натоварят повече малки държавици като България, и по-малко Германия или Холандия примерно.

Еврозоната е съюз на дълбоко задлъжнели страни – дори Германия е поне 3 пъти по-задлъжняла от България, като относителен дял спрямо БВП. На еврозоната и трябват нови наивници с нисък дълг, за да може да прехвърля върху тях тежестта. Абсолютно национално предателство е сега да влизаме.

Дори без дълговете, Еврозоната е изключително опасна. Ние сега сме фактически в нея, чрез валутния борд. Но ако стане голямо сътресение, реално можем да отключим борда, и да се защитим със собствената си валута. Влезем ли в зоната, потъваме заедно с нея, и няма спасение. Всяка емисия на нова валута, след като си вече в еврото, води до светкавична девалвация и омизеряване на народа. Именно затова и Гърция в момента не може да върне драхмата. Ако обаче валутата ти никога не е премахвана, тя може да се управлява на база на собствените резерви и с разумна политика на Централната банка. Влизането в Еврозоната е по същество безплатна приватизация на БНБ от страна на Европейската централна банка. Подаряваме си БНБ.

И най-сетне – в момента ЕЦБ избирателно печата пари и ги раздава на избрани страни. Това накрая ще доведе до инфлация. Но цената на инфлацията се плаща от всички, а не само от получилите парите. Излиза, че ще плащаме, без да сме ползвали нещо.

Идеята за обща европейска валута е прекрасна сама по себе си. Но съща както и целия ЕС, и тя е осъществена по убийствен и изгоден на глобалния корпоративен елит, начин. България няма нужда да влиза и в това изтезание… / КП „КОЙ

Корпоративните медии продължават да разпространяват мита, че „извън еврото има само мизерия, бедност, безработица,“ комбинирано с мантрата, че Великобритания се срива. Всичко това да ни накара да приемем неприемливото, в действителност, съотношение на фиксирани валутни курсове, маскирани като единна валута, родена зле и следва да свърши още по-зле.

Здравият разум би искал да се сложи край на този луд експеримент по един подреден начин, но като се има предвид високомерието и арогантността на бюрократите от ЕС, можете да бъдете сигурни, че системата ще се спука по начин, абсолютно хаотичен.

ПРОУЧВАНЕ: Реалните данни на БВП и безработицата в страните от ЕВРОЗОНАТА и сравнение на тези със, и БЕЗ EURO

https://bultimes.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!