Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марин льо Пен: Време е да се приключи с бюрократичното чудовище ЕС, той унищожава Европа на нациите

Според нея Русия е решаващ елемент в баланса на силите
Кандидатката на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен, заяви, че е "време да се приключи с ЕС", предадоха Франс прес и БТА. "В Европа е време да се приключи с един Европейски съюз с това изкушение за сливане, което унищожава Европа на нациите", заяви Льо Пен вчера.
 
Тя говори в Париж пред журналисти и представители на 42 страни, включително посланиците на Тайван, Камбоджа, Куба, Саудитска Арабия, Албания и Йемен, китайски и американски дипломати. "Трябва да се приключи с това бюрократично чудовище", добави Льо Пен. Тя отдавна критикува ЕС и го смята за "тоталитарен".
 
"ЕС принизява Франция, отделя я от света. Радвам се на възраждането на европейските народи против ЕС, за Европа като континент", каза тя, имайки предвид решението за Брекзит. "Ще изградим друга Европа", обеща Льо Пен и се ангажира ако стане президент да "преразгледа европейските договори, а Франция решително да участва в изграждането на една Европа на свободните нации".  

Льо Пен осъди "стратегическия авантюризъм на САЩ" и приветства "реализма и волята за промяна" на новия американски президент Доналд Тръмп. Русия е "решаващ елемент в баланса на силите, който може да омиротвори глобализацията" според Льо Пен.

Тя повтори желанието си да защитава преди всичко националния интерес и осъди господството на международните институции, "заплахите" от големите миграционни движения, преговорите за присъединяване на Турция към ЕС и споразумението на свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА).

http://epicenter.bg  

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!