Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Подемам кампанията бъди българофил и обичай Родината си

Цвета Кирилова

Имаме си всичко, дадено ни е и няма нужда да търсим чуждото. Природа, култура, земя, традиции, история, хора и т.н. Умеем всичко, което е по силите на човек и имаме безценни качества, за да го покажем.

В миналото сме били там, където другите си мислят, че са тръгнали. Време е за самоосъзнаване. Няма как да не си обичаме Родината и да не се наричаме българофили. Всеки, който се зове българин, заради родителите и предците си, трябва истински да обича България. Ако не харесваш дома си - Родината си, това означава, че не одобряваш собственото си тяло. Да не си синхронизиран с мястото, в което си се родил, е точно толкова крайно, колкото да не се обичаш такъв, какъвто са те създали Бог и твоите родители. Когато започнем да изискваме България да бъде по-добро място за живот, когато започнем да се обичаме, когато проявяваме постоянна инициативност и отговорност, когато не стоим пасивни и безразлични към всеки един проблем, надвиснал със страшна сила над главите ни, тогава единението ще е факт и ще се радваме на общите си градивни успехи. 

Ако някой иска България да привнесе всичко чуждо отвън и да затрие самоличността си на държава с дълбок и здрав корен, жестоко се е объркал! Ако на някой му е хрумнало, че тук ще напасваме новоизлюпените традиции на държави, оформили се като такива от 300 и 400 години, нека просто си измери температурата. Ако някой си мисли, че тук нещо не му харесва, поради идентичността си и иска да избяга от тялото, в което живее духа му - Родината си, да взима куфара и да заминава към Москва и Вашингтон. Туй що ни е дадено от Бог е България. И сега, и завинаги ще бъде България.

Подемам кампанията бъди българофил и обичай Родината си, тялото си. Нека бъдем благодарни и признателни на онази висша сила, че ни е устроила в този дом. Не обичаме ли себе си, не сме ли благодарни за разкоша на природата, който ни е поднесен на тепсия, не оценяваме ли, не забелязваме ли предимствата си, не отворим ли широко умозрението си, не си ли подкрепяме съседа, приятеля, не уважаваме ли този, който ни дава хляба, не се ли радваме на нашите си успехи, които са клетка в общото тяло, а една живне ли, ще живнат и останалите, няма да разбудим красотата на Родината си.

Предците ни го заслужават.
БЪДИ БЪЛГАРОФИЛ.
ПОДКРЕПИ МЕ.
ПОКАЖИ, ЧЕ ИМАШ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ. ПОКАЖИ НА СТЕНАТА СИ, ЧЕ СИ ГОРД БЪЛГАРИН!
ТИ СИ БЪЛГАРИЯ!

"Безспорно е, че родолюбец е далеч по-адекватната дума, но българофил има своето точно място в призива, защото се визира основния разлом у нас - на русофили и на американофили. С други думи, ако трябва да сме някакви -фили, то поне да сме българофили." Написа във Фейсбук - Петър Петров, в отговор на призива на Цвета Кирилова.

http://tsvetakirilova.blogspot.bg/2015/02/blog-post_13.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!