Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бъчварова: Изпреварихме Европа

„Системата за сигурност никога не е била по-подредена, изпреварваме тенденциите в Европа с едно модерно законодателство“, каза бившият министър на вътрешните работи в кабинета „Борисов 2“ Румяна Бъчварова по време на кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност“.

„Чувам необосновани критики. По време на управлението на ГЕРБ системата за сигурност беше подредена институционално. Това е една много здрава основа. Всякакви твърдения от този род са спекулации. По-подредена системата за сигурност никога не е била. Това се дължи на всички законопроекти, които бяха внесени. Ние изпреварваме тенденциите в Европа с едно модерно законодателство. Мерките, които бяха разработени в МВР, са включени и в новия закон, който бе приет. Най-същественото през нашия мандат беше, че започнахме и се справихме със съвременните предизвикателства“, заяви Бъчварова.

По думите ѝ там, където се изграждат участъците от оградата по границата, миграцията спада. „Регистрираме почти 40% по-нисък брой на нелегално навлезлите. Основната функция на „Гранична полиция“ е да не допусне навлизането. Убедена съм, че оттук нататък в България ситуацията ще бъде много по-спокойна“, подчерта бившият министър.

http://www.novini.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!