Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СКАНДАЛ! всички български изселници в Турция са получили SMS с призив да гласуват за ДОСТ !

На заглавната снимка която виждате пише:
„Скъпоценен наш съплеменнико, скъпи братко. Поднасяме ти поздравите си като роднини, приятели, съседи от твоята родна земя. Тираните, които преди години откраднаха мечтите, годините, имота ти, и днес се мъчат да вкарат в капана братята ти в България. не ни забравяй, помни загиналото за вярата бебе Тюркян. Непременно използвай правото си на глас. Твоят приятел е Съюзът ДОСТ! Веднага си направи регистрирация на адрес Хиперлинк към ЦИК със Заявление за гласуване в секция извън страната (по чл. 16, ал. 1, изр. 1, ал. 2 във вр. с чл. 243 от Изборния кодекс). За подробни сведения посети нашия сайт hthttp://dostbirligi.com/.“

Това е скрийншот на СМС , чиято достоверност ние няма как и не можем да потвърдим. Наши източници твърдят, че е копиран от възрастен човек, който се страхува и желае да остане анонимен. 

Как от ДОСТ евентуално са се добрали до телефонните номера на всички български изселници в Турция за нас остава загадка.

Освен това, зачитайки се в сайта, който, забележете,  е само и единствено на турски език, разбираме, че въпросният сайт агитира 100 хил. души да гласуват за ДОСТ;

„Работим, за да намалим поне малко, въпросните проблеми. За да се участва в гласуването, до 26-февруари трябва да се подаде декларация. За това е нужно декларациите, които нашите избиратели изпращат до тази дата в Избирателния център в България, да бъдат попълнени електронно. По този начин, няма да бъдат длъжни да попълват молба при отиване до урните и ще могат да подадат гласа си само чрез поставяне на подпис. Така, макар и малко, ще осигурим да гласуват повече избиратели.”

Ахмедова обясни, че в районите, където са избирателите, са установили офиси за връзки с някои неправителствени организации.

„В тях ние се мъчим да помагаме на избирателите. Това е много важно. Нашите избиратели могат в най-близко време да отидат там и ще получат помощ за попълване на декларациите. Ние всъщност тук, в централата, им оказваме всячески помощ. Нашите избиратели, освен това могат да получат исканата помощ от тези центрове”, добави тя.

Предполага се, че в Турция живеят приблизително 100 хил. Души, които имат право да упражнят гласа си в изборите в България.

АА /Анадолска агенция/, Халил Башер

Източник: http://dostbirligi.com/
Превод за bultimes, Емилия Славкова

Припомняме, че на изминалите избори за президент и вицепрезидент на Република България, Администрацията на Ердоган агитира за Цачева,пращайки СМС-и да се гласува за “ДОСТ“

http://bultimes.com 

Скандална статия в турска медия зове ДОСТ да извоюва статут на малцинство за българските турци

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!