За 7 години ГЕРБ унищожили 106 хиляди млечни ферми!

Либерализирайки пазара създаваме условия за див капитализъм

„За 7 години управление на ГЕРБ са унищожени 106 хиляди млечни ферми. Ако искаме да имаме самочувствие, трябва да имаме производство, и то защитено. СЕТА създава конкуренция, основана на див корпоративен капитализъм“. Това заяви евродепутатът социалист Момчил Неков в предаването „Брюксел 1“ на телевизия „България он ер“.

Неков обясни, че българските и европейските земеделски производители имат нужда от защита, а не от нова конкуренция. И даде пример с малко млекопреработвателно предприятие, което едва стига до софийския пазар, камо ли до канадския.

Коментирайки факта, че Канада е петият най-голям производител на ГМО, Неков каза: „Европейските стандарти за ГМО се спазват. Но те задължават производителя да изпише в етикета, ако има над 0,9% съдържание на ГМО в продукта.

Те не забраняват разпространението“. Така европейските граждани с по-ниски доходи ще бъдат изкушени да купуват евтини храни с ГМО и да излагат на риск здравето си.

СЕТА ще задълбочи разрива в заплатите на квалифицираните и неквалифицираните работници. Ще задълбочи разликата между бедни и богати, между селото и града. Печалбите от CETA ще отидат в голяма степен при собствениците на капитала, а не при работниците. Спестените 500 млн. евро годишно от мита и такси ще отидат също в полза на капитала и ще ощетят националните бюджети.

„Либерализирайки пазара създаваме условия за див капитализъм“, каза още Момчил Неков.

Поглед.инфо /bultimes.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!