Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американски сенатор зове Тръмп: „Да сритаме Русия в за..ика“ с нови санкции!

Американският сенатор републиканец Линдзи Греъм призова Тръмп да накаже Русия, използвайки нецензурни думи по неин адрес.

Причината за необузданото словоизлияние е предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в Съединените щати през ноември, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Конгресът на САЩ трябва да направи така, че да има последици за нея (Русия), призова Греъм на Мюнхенската конференция по сигурността. Той използва нецензурен език, казвайки, че „2017-а ще бъде година на сритване на Русия в за..ика в Конгреса“.
Греъм, един от лидерите на републиканците в Сената и отявлен ястреб-русофоб, обяви, че възнамерява да внесе предложение за нови антируски санкции, като увери, че мярката ще получи повече от 75 гласа „за“ в 100-членната горна камара на Конгреса.

„Целта ми е този закон да отиде за подпис при Тръмп „и аз се надявам той да възприеме идеята, че като лидер на свободния свят трябва да работи с нас за наказване на Русия“, подчерта той.

Според представители на разузнаването на САЩ Русия се е намесила в изборите в полза на новия президент, който спечели като кандидат именно на Републиканската партия, включително с хакерски атаки срещу Демократическата партия.

Русия отрича тези обвинения. Руският министър на външните работи Сергей Лавров направи за последно това вчера, казвайки в Мюнхен, че „не вижда факти“.
Американски сенатори републиканци планират да внесат законопроект за налагане на нови санкции и срещу Иран, обяви още Линдзи Греъм.

Греъм, член на комисията на Сената за въоръжените сили, се аргументира с нарушаването от Ислямската република на резолюции на Съвета за сигурност на ООН като извършва опити с балистични ракети и дестабилизира Близкия изток.

Dir.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!