Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Иво Христов: Влизам в политиката с конкретни задачи (ВИДЕО)

Според него всички политически сили са се провалили, дори социалистите. Но имаме задачи, с които да подредим тактиката и стратегията и е важно как се управлява, не с кого, отбеляза Христов

"Добре гледат на новите лица в левицата", тази своя убеденост изрази проф. Иво Христов, който е водач на БСП в Пловдив в тв предаването "Панорама" по БНТ. Той отбеляза, че има конкретни задачи и една от тях е образованието. 

Според него всички политически сили са се провалили, дори социалистите. Но имаме задачи, с които да подредим тактиката и стратегията и е важно как се управлява, не с кого, отбеляза Христов. Той защити и тезата, че санкциите срещу Русия трябва да паднат. 

Според проф. Христов сме в необмислена евроинтеграция, която е довела до изселване на Запад на много българи. "Проблемите на Западна Европа не са проблеми на България, но няма как нашите проблеми да са интересни в Дания, например. България започна да има повече характеристики на страна от третия свят, отколкото на страна членка на ЕС, особено в икономически и демографски аспект. Българинът си представяше демокрацията преди 25 години като всички социални придобивки на социализма плюс ходене на Хавайските острови, но не се случи така. Необмислената евроинтеграция, доведе до напускане на 2 милиона българи на Запад", добави той. 

Източник: „24 часа“ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!