Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой# нагласи цялото партийно домочадие в листите на БСП?

Най-хитовата формация, която се очертава на тези избори - Коалиция "Кой", зададе култов въпрос към червените реформисти и тяхната началничка-знаме. Кой направи така, че отрочетата на старите партийни дейци да се превърнат новите лица на промяната на "модерната лява"? Въпросът зададе столичният кандидат на "Кой" Добри Божилов. След заканите на Корнелия и започналото прочистване, крайният резултат беше, че наследниците на прочистените се оказаха в листите, иронично констатира Божилов, който е и издател на сайт за политическа сатира...

Сред новите кандидат-депутати на БСП е Иван Янчов Таков - внук на партизанина Пеко Таков, бивш министър на вътрешната търговия и заместник на Тодор Живков в Държавния съвет на НРБ. 

Две позиции след него се нарежда Ана Пиринска - дъщеря на бившия председател на 40 Народно събрание Георги Пирински.

Номер 17 в листата за 24 МИР на "БСП за България" е Ана Ананиева - дъщеря на Нора Ананиева, бивш ръководен кадър в Института за съвременни социални теории към АОНСУ до 1989 г., вицепремиер в двата кабинета на Андрей Луканов, депутат от БСП между 1990-1997 г.

Под No. 20 е Тома Трайков - син на бизнесмена Марио Трайков, кръстен на дядо си - бивш началник в отделение Б на ДС от началото на тоталитарния режим.

След него се нарежда Владимир Илиевски - син на Радослав Илиевски, който беше кмет на Долна Митрополия и депутат от БСП от 2001 до 2009 г. 

С номинация за депутатски мандат от Пловдив е и 34-годишният хирург Атанас Баташки, син на бившия народен представител от БСП и настоящ ръководител на МВР-Болница Илия Баташки.

Кадър "трето поколение" е икономистът Стоян Мирчев - водач на листата в Силистра. Негов баща е социологът проф. Михаил Мирчев, който беше издигнат от БСП за кандидат-кмет на София през 2015 г. Дядо му е 86-годишният Стоян Михайлов, бивш ръководител на отдел "Пропаганда и агитация" към БКП и секретар на Централния комитет на партията до 1988 г.

Водач на листата на БСП в Перник е Станислав Владимиров (38 г.) - племенник на дългогодишния ръководител на местната партийна организация и бивш депутат Ненко Темелков, потомък на известния активист на БКП от 20-те години на XX век Темелко Ненков. 

И историята не свършва до тук. Иде и следващо поколение млади наследници - напр. Мина Антонова Кутева (името е очевидно), също дъщерята на покойния депутат Димчо Михалевски - Петя, дъщерята на бившия областен управител на Пловдив Тодор Петков - Ия Петкова-Гурбалова, и др.

Няма как "децата на Партията" да не си приличат - те са представители на една и съща генерация, високо образовани, идеологически лоялни, родени организатори, партийци по кръвна линия.

Единственият въпрос е каква е промяната, пита Коалиция “Кой”, която е твърдо решена да пробие системата и да доведе до истинска промяна. Важен и още един въпрос - защо партийното домочадие вижда бъдещето си само на държавната трапеза? Защо не се реализира някой някъде другаде, а по благороднически властта се предава от отци на синове и дъщери. Тази промяна ли носи Корнелия, питат от Коалиция "Кой"? За това ли ще гласуваме, или за няКОЙ, който знае какво иска, и как да го направи... :))

ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!