Следвайте "Буднаера" в Телеграм

№1 сме в екс-соцлагера по харчове за здравеопазване

„Години наред ни обясняваха, че здравеопазването е "недофинансирано" и затова е зле. Години наред увеличаваме и увеличаваме разходите за здравеопазване и стигнахме до сегашното положение: Според Евростат имаме най-големи здравни разходи от всички нови страни членки на ЕС - повече от Чехия, повече от Унгария, повече от Полша, повече от балтийските страни, повече от Хърватия, дори повече от Гърция и Кипър.

Къде са резултатите, обаче? Увеличихме в пъти разходите за здравеопазване - увеличи ли се качеството в пъти? Не. След като имаме най-много разходи за здравеопазване сред новите страни членки, имаме ли най-добрата здравна система сред новите страни членки? Отговорът е не.

Наливането на пари в пробита кофа не носи резултат. Без реформи положението няма да се подобри. Съжалявам, но това не е сериозно. За глупаци ли ни вземат?”, написа известният икономист Георги Ангелов.

Той прилага и таблица, от която се вижда, че България не само е лидер сред себеподобните, а отделя процент от БВП, какъвто Исландия и Норвегия, Испания и Италия, където медицината обаче е светлинни години напред.

Напомняме, че предвидените пари за здраве дори не стигнаха на предишния министър Москов и той остави системата с над 1 милиард дупка.

http://19min.bg/news/8/85570.html#85570 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!