Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Иво Христов: Бяхме пред война с Русия!

Хубаво е българските медии да влизат в час. Приказките за неолибералния модел продължават да бъдат отстоявани само в България. Така водачът на листата на БСП в Пловдив проф. Иво Христов отговори на въпроса дали защитава отявлено политиката на руския президент Путин.

Ние бяхме в навечерието на война с Русия, заяви бомбастично проф. Христов, но водещата Цветанка Ризова го поряза, че това е пресилено изказване. Четете повече и ще видите, че съм прав, не се остави Христов. Ами, чета, каза Ризова, а експертът пак я контрира, че трябва да прави това повече. И повече чета, не се остави да бъде победена в спора Ризова.

Самият Тръмп не е промяна. В ядрото на Западния свят има титанична битка за вида социална и икономическа система, която ще доминира в бъдеще, така че Тръмп спечели само една битка, сражението не е приключило. Ще има промяна на геополитическия вектор, убеден е експертът.

Приех много трудно предложението на БСП да се кандидатирам за депутат, защото смятам, че интелектуалците нямат място в политическия живот, призна Иво Христов.

Той подчерта, че ще участва в депутатската битка по-скоро в качеството си на експерт, а не на политик. Г-жа Нинова ме покани за депутат – разговорът не беше лесен, но все пак ме убеди, сподели проф. Христов.

Аз дълго време странях от политиката и имаше огромни критики към мен защо не се включвам, а само съм давал акъл. Сега пък ме питат защо участвам, тоест няма угодия, допълни новото лице на социалистите.

Аз не мога да нося отговорност за вътрешнополитическите проблеми на БСП, тъй като и аз, и колегата Тома Томов и Елена Йончева сме от Гражданската квота, заяви категорично проф. Христов.

http://www.glas.bg/480903/bomba-v-efir-vodacht-na-chervenata-lista-v-plovdiv-prof-ivo

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!