Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бог да пази България от здравеопазването! Скандалът със спрените от прокуратурата турски ваксини е чутовен! 2000% по-токсични са от допустимото! Бившите здравен министър и премиер щяха да приложат ваксини на десетки български деца...

"Тези ваксини са спрени, но това се готвеше да се приложи върху десетки български деца от Петър Москов и лично от премиера, който го покриваше през целия този период”.

Скандалът със спрените от прокуратурата турски ваксини е чутовен. Бившите здравен министър и премиер щяха да приложат ваксини на десетки български деца, които са 2000% по-токсични от допустимото.
Това каза в ефира на бТВ бившият директор на Университетска болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев.
Скандалът с ваксините изобщо не е малък и бяха направени героични усилия лично от неговия шеф в правителството (шефът на Петър Москов – Бойко Борисов – бел. ред.) да се покрие този скандал, каза д-р Дечев.
 
Той коментира скандала с дарените турски ваксини срещу туберкулоза БЦЖ, комбинирана петкомпонентна ваксина за деца Пентаксим и ваксина за Хепатит Б – Еувакс. В края на ноември миналата година Петър Москов и заместникът му Персенски се сдобиха с обвинения по този повод. И на двамата им бе наложена мярка за неотклонение "подписка”, а членовете на кабинета, включително и Бойко Борисов бяха привиквани на разпит в следствието, тъй като решението за ваксините е било взето на подпис.

"Там има два вида т.нар. турски ваксини – едната, сто хиляди бройки, която е използвана изцяло от български деца на възраст от 0-1 година. Тя е използвана, вече е изконсумирана. Понякога знаете, че изваждането на истината може да доведе много повече вреди, отколкото нейното премълчаване. Затова за тази ваксина аз няма да приказвам, тъй като тя е използвана”, заяви д-р Дечев тази сутрин.
"За другата ваксина, която се спря, единствено и само благодарение на прокуратурата – тази ваксина, количеството на отровното вещество живак в нея превишава 2000% от максимално разрешеното”, съобщи д-р Дечо Дечев и продължи: "Тези ваксини са спрени, но това се готвеше да се приложи върху десетки български деца от Петър Москов и лично от премиера, който го покриваше през целия този период”.

http://epicenter.bg/article/-D-r-Decho-Dechev--Sprenite-turski-vaksini-sa-2000--po-toksichni-ot-dopustimoto-/120548/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!