Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гавра - искат поскъпване на (спрялото) парно...

Гавра на гаврите с народа се очертава, след като шефът на "Топлофикация" обяви, че ще предложи увеличение на цената на услугата. Подигравката е пълна в момент, в който се очаква дружеството да започне да връща пари, или поне да приспада от сметките, компенсации за това, че остави стотици хиляди хора без отопление и топла вода насред минусовите температури.

Да припомним, че крушението на "Топлофикация" започна с атаката на Бойко Борисов срещу Вальо Топлото, а по-късно и срещу целия управленски екип. Топлото беше обвинен, че откраднал 4 милиона, за което нищо не се доказа. Последвалите герберски мениджъри обаче тотално плячкосаха дружеството като най-видимата и очевидна за всички кражба, бяха 80 милиона присвоени през КТБ. Но това е само върхът на айсберга, реално много повече е изпапкано. Останало без квалифицирани кадри, и без пари, дружеството не може да прави ремонти и да поддържа инфраструктурата.

Така последните реални инвестиции останаха от времето на Топлото и заема от Световната банка, с който системата се закрепи. Но от тогава минаха повече от 10 години, ясно е, че пак ще започне да изпушва.

Това и се случи тази зима, и резилът е пълен. Но тази паразитна каста вече толкова се е самозабравила, че може само да гледа към чуждите пари, и да вика "Дай"...

Всъщност, цената на парното зависи основно от цената на природния газ. Ако няма промяна при нея, не може да поскъпва и парното. Всякакви други поскъпвания са чисто плячкосване, в полза на Фандъкова и началника и...

ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!