Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нов неолиберален шок: Кунева и Паси били „подходящи“ за български еврокомисар

ДОЦ. МИНЧО ХРИСТОВ: Меглена Кунева е за затвора в Сливен!

Анти-системната революция с избирането на Румен Радев за президент, не само не се оказа анти-системна, но и се очертава като най-неолибералното и продажническо правителство откакто е дошла демокрацията. Първо псевдо-левият президент върна НДСВ във властта, при обществена поддръжка за тази партия от под 0,5%. Но по-важното е, че бетонира и укрепи турбо-атлантизма, с което даде да се разбере че ще гони да задмине рекордите на Плевнилиев по слугинаж и колонизиране на България.

Сега обаче иде още по-голям шок. Възможно най-компрометираните, и мразени фигури на неолиберализма у нас, се оказаха… подходящи за еврокомисари. Каза го лично служебният премиер Огнян Герджиков и ги назова поименно – Гергана Паси и Меглена Кунева.

За Паси се носеха слухове още преди съставянето на кабинета, но бурната обществена реакция доведе от уплаха у президента, и той я остави в сянка. Сега премиерът твърди, че тя е подходяща, но „сама не искала“. Всъщност, изобщо не е подходяща. Гергана Паси е едно политическо недоразумение, няма никакъв професионален опит. Единственото и качество е, че стана любовница на Соломон Паси, а по-късно станаха и семейство. Винаги е изпъквала с откровена глупост, и и личи, че и липсва мозъчно вещество.

Меглена Кунева пък е възможно най-големият предател на нацията, в чието досие са затварянето на АЕЦ „Козлодуй“, съсипването на земеделието с лоши договори, задължението за фотоволтаичния грабеж, и накрая – пълния погром в образованието. Ако има символ на обществения провал и продажничество, това е Меглена Кунева. Всъщност един от малкото позитиви, които спечели Радев със служебката е, че така Кунева изчезна от властта. Народът си отдъхна.
(Доц. Минчо Христов: Меглена Кунева е за затвора в Сливен!)

Но изглежда отново ще изригва. Неолибералните опити на Радев и кабинета му ще предизвикат обществен гняв, който може да доведе до ядосани тълпи под прозорците на „Дондуков“-2. БСП вече беше убита политически и и предстои голямо крушение на изборите. Именно заради анти-руския и неолиберален характер на кабинета. Но на Радев може да му се наложи да мисли и за физическото си оцеляване, особено ако направи някоя маневра, тип „Кунева“.

http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/792-nov-neoliberalen-shok-kuneva-i-pasi-bili-podhodyashti-za-balgarski-evrokomisar 

ДОЦ. МИНЧО ХРИСТОВ: Меглена Кунева е за затвора в Сливен!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!