Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът Радев освободи Елена Йончева. Тя става водач на листата на БСП в Хасково

Елена  Йончева става водач на листа от Гражданската квота на БСП. Това научи Епицентър.бг след като стана известно, че в края на деня в петък със свой указ президентът Румен Радев я освободи от поста прессекретар на държавния глава.
Името на Елена Йончева е една от изненадите, която тази вечер лидерът на партията Корнелия  Ниноа поднесе на заседанието на Изпълнителнто бюро на БСП.
 
До края на деня Йончева е изпълнявала задълженията си като шеф на пресцентъра на президента. Указът за освобождаването й излезе след края на работния ден. Но точно навреме, за да може утре на пленума на БСП тя да бъде номинирана като кандидат за депутат с листата на БСП. 
По информация на Епицентър.бг предложението за Йончева е дошло лично от Корнелия Нинова.
 Листата, която Елена Йончева ще води, е Хасково.  

Със свой указ държавният глава Румен Радев освободи днес Елена Йончева от длъжността секретар за връзки с медиите по нейна молба, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Други подробности в официалната информация няма.
Йончева остана на поста малко повече от две седмици.
Дългогодишен журналист, специализиран в отразяването на конфликти по целия свят, тя беше един от хората, които бяха плътно до Румен Радев по време на предизборната кампания.

Топжурналистката бе в Инициативния комитет на Радев.

Припомняме, че днес държавният глава Румен Радев подписа укази, с които назначи съветници в своя екип.
Невин Осман-Йорданова пое длъжността съветник по правни въпроси. Съветник по духовност и култура ще бъде Ирина Николова-Гъркова. Даринка Владова пък ще е съветник по „Българската Коледа“, а Георги Александров стана съветник по младежта и спорта, а Илия Милушев за съветник по сигурност и отбрана. 

http://epicenter.bg/article/Prezidentat-Radev-osvobodi-Elena-Yoncheva/120249/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!