Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев плаши: При победа на Нинова, няма да минем с мирни демонстрации и протести!

Илиян Василев
Фейсбук

Със заявените от БСП приоритети в енергетиката - Русия първа, България по-назад, ни чака тотален блокаж по всички направления за внасянето на конкурентност на българския пазар на нефт и газ.
Ще блокират проучването и добива на нефт и газ в Черно море. Тъй като не им изнася да го правят пряко, ще активизират "зелените" и "еко" - както направиха с шистовия газ. 

Хората трябва да знаят - Русия плаща на българските политици, които защитават монопола й. С тези пари сега ще искат да ги преизберете.

Ще блокират всички интерконектори с идеята, че руският газ ни е достатъчен. Вече построените ще бездействат.

Цените на горивата ще продължават да източват по милиард лева на година от вашите джобове.

При тези харчове - от близо 45 милиарда лева, които са невъзможни с корпоративни гаранции дори на БЕХ, да не говорим на НЕК, равнището на дълга ни ще надмине критичните нива от 60 процента към БВП и влизаме в "гръцки" сценарий без гръцки възможности.

Чака ни румънски сценарий - там руснаците финансираха през европейските си партньори и бизнес победата на румънските социалдемократи. 

Ако някой си мисли, че не ни чака същото като в Румъния при победа на Нинова - дълбоко се лъжат. Но този път няма да има Местан, за да свали правителството им. Колко масова обществена енергия отиде там само за да се отмени едно правителствено решение.

Проблемът е, че подобни решения могат да се приемат всеки ден.

С мирни демонстрации и протести няма да минем.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!