Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италия иска Русия да я отърве от потока мигранти! ЕС възстана срещу това искане!

Италианските власти не могат да се справят с безконечният прилив на пришълци предимно от Африка и Близкият Изток, особено от територията на Либия, затова се обърнаха за помощ към Русия, защото интересите на двете държави в региона могат да съвпаднат.

Италианските медии излязоха със становището, че властите трябва да игнорират антируските санкции, за да може Москва и Рим да възобновят своите отношения, давайки да се разбере, че Италия няма да се съобрази с изискванията на ЕС, защото не може да се справи с милионите пълчища мигранти.

За италианците е нужна стабилизация на ситуацията на територията на Либия, откъдето пристигат на Апенините огромни потоци бежанци, на каквато и да е цена.

"Италия винаги е имала тесни взаимоотношения с Русия и сега ние я молим да установи мир и единство в този регион, и ние ще бъдем радостни, ако Русия не ни откаже", заяви заместник министърът на външното ведомство на страната Марио Джиро.

Изходящата молба на Италия открито беше критикувана от Евросъюза твърдейки, че единственната цел на Русия в Либия на входа към Средиземно море да създаде в региона своя военна база, а с искането на италианските власти тази задача може лесно да се осъществи.

The Times пише, че Кремъл ще може да контролира добива на либийският нефт и ще го държи на достатъчно ниско ниво в рамките на квотите на ОПЕК.

http://spodeli.eu/italiya-smeni-kursa-i-iska-ot-rusiya-da-ya-otarve-ot-potoka-migranti-es-vazstana-sreshtu-tova-iskane-articles-14486.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!