Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Унгарско село забрани мюсюлманското облекло, молитвите и хомосексуалните връзки

С повеждането на т. нар. „война срещу мюсюлманската култура“ хората в селото се надяват да привлекат други християни от Европа, които не са съгласни с мултикултурализма в страните им.

„Преди всичко бихме посрещнали хора от Западна Европа – хора, които не искат да живеят в мултикултурно общество“, каза Ласло Тороцкай пред Би Би Си.
„Не бихме искали да привлечем мюсюлмани в селото“, допълва той.

Тороцкай е кмет на Ашотхалом, отдалечено село в равнините на Южна Унгария, на около два часа път с кола от столицата Будапеща.

„Много е важно за селото да запази традициите си. Ако тук дойдат много мюсюлмани, няма да могат да се интегрират в християнската общност. Виждаме големи мюсюлмански общности в Западна Европа, които не се успели да се интегрират – и не искаме тук да се случи същото“, казва той.

„Искам Европа да е на европейците, Азия – на азиатците, и Африка – на африканците. Толкова е просто“, допълва кметът

Бежанската криза допринесе за засилване на антиимигрантските настроения в много части на Европа и Унгария не прави изключение. В разгара на кризата с мигранти всеки ден 10 000 души влизаха през границата, само на минути от Ашотхалом, от Сърбия в Унгария.

Кметът се възползва от безпокойството, което тази вълна предизвика, и въведе спорни от законова гледна точка местни правила.

Те забраняват носенето на мюсюлманско облекло като хиджаб и призивите за молитва. Новите правила забраняват и даването на публичен израз на хомосексуалните връзки. Въведени са също промени, с които се забранява строителството на джамии, въпреки че в момента в селото живеят само двама мюсюлмани.

Много адвокати смятат, че тези правила противоречат на унгарската конституция, и в рамките на цялостно преразглеждане на новото местно законодателство, правителството ще ги отхвърли в средата на февруари.

Законите обаче са подкрепяни от много местни жители.

Енико Юндрейнер, която живее в Ашотхалом, каза, че е било „наистина страшно“ да види как „купища мигранти минават през селото“ миналата година, когато са влизали в страната.

„Прекарвам много време сама вкъщи с малките си деца – да, понякога ме беше страх“, казва тя.

Двамата мюсюлмани, които живеят в селото, не пожелаха да говорят пред Би Би Си от страх, че ще привлекат вниманието към себе си. Но жител на селото каза, че те са „напълно интегрирани“ в общността.

„Не провокират никого. Не носят никаб, не тормозят хората. Познавам ги лично. Разбираме се чудесно“, допълва той.

Кметът се надява, че селото може да застане в челните редици на така наречената от него „война срещу мюсюлманската култура“.

Той е назначил 24-часови гранични патрули, които според него ще привлекат бели европейци да живеят там.

Крайнодясната организация „Рицарите тамплиери“ рекламира къщи в Ашотхалом на страницата си във Фейсбук. Сред членовете й са Ник Грифин, бивш лидер на Британската национална партия, и нейният ексковчежник Джим Доусън.

„С мен се свърза Джим Доусън“, обяснява Тороцкай.

„Той няколко пъти посети Ашотхалом като частно лице, за да разгледа. С него дойде и Ник Грифин“, допълва той.

По-рано Грифин определи Унгария като „място за бягство от ада, който е на път да настане в Западна Европа“.

„Когато на Запад всичко се обърка ужасно, повече (хора) ще се преместят в Унгария и Унгария се нуждае от онези хора“, каза Грифин.

Тороцкай казва, че ще се радва да посрещне хора от Англия.

На въпрос дали иска селото да бъде под доминацията на теорията за превъзходството на бялата раса, Тороцкай отговаря: „Не съм използвал думата „бял“. Но понеже сме бели, европейци, християни, ние искаме да си останем такива. Ако бяхме черни, щяхме да искаме да останем село на черни. Положението обаче е такова, каквото е, и ние искаме да го запазим“. / Дир.бг

Унгария въвежда моментално задържане на всички бежанци

Унгария ще предложи за охрана на границите на ЕС автоматично задържане на всички бежанци, докато се разглеждат молбите им за убежище.
Говорителят на унгарското правителство Золтан Ковач обясни, че в следващите две седмици в Унгария ще бъдат въведени такива мерки, съобщи Дарик нюз.

Пресеклите нелегално унгарската граница, дори и да идват от раздираните от войни държави от Близкия изток и Северна Африка, ще бъдат настанявани в правителствени лагери.

Те няма да могат да се придвижват свободно в страната, докато не бъде уреден статутът им, което може да отнеме месеци.

На мигрантите в лагерите ще бъде осигурено всичко – подслон, храна, включително и образование за децата, обясни Ковач.

По-рано днес село в Унгария наложи забрани на мюсюлманите да носят тяхното облекло и призивите за молитва.

С повеждането на т. нар. „война срещу мюсюлманската култура“ хората в селото се надяват да привлекат други християни от Европа, които не са съгласни с мултикултурализма в страните им.

„Искам Европа да е на европейците, Азия – на азиатците, и Африка – на африканците. Толкова е просто“, каза кметът на селото.

Дир.бг 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!