Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БСП 6 % пред ГЕРБ в София


Сензационни резултати показва представителното за София проучване на общественото мнение, което осъществи във вторник сутринта в 9 точки на София – от Люлин до Младост през центъра, вестник 19 минути чрез собственото си разпространение. Анкетата, която реализираме от свое име и за своя сметка идва, след като единствени ние давахме 4 седмици преди първия тур на президентските избори предимство с 3% на Радев, какъвто беше и резултатът за вота. Единствени улучихме и 20-процентната разлика на втория тур в полза на Радев, като резултатът на Цецка Цачева от ГЕРБ се различаваше между данните на 19’ от проучването ни 2 дни преди вота и данните от гласуването само с 0,4%. Ние дадохме 35,35%, а тя изкара стотни под 35 на сто.

БСП води с 6,62% пред ГЕРБ. Червените правят 33,73% срещу 27, 04% на генералската партия. По-оспорвана е битката за третата позиция, където патриотите и реформаторите са с разлика около процент процент и половина в границите между 10-те и 11,5 на сто от вота. Тук е важно да се направи уточнението, че става въпрос за софийско проучване, където резултата на реформаторите със сигурност е по-висок от онези, които ще постигнат в други области. Столицата обаче дава и 4 пъти повече депутатски места дори от най-големите региони.

Твърдо над 4% - 4,32 на сто, е подкрепата за проекта на Радан Кънев Нова република. Ако успее да се яви на избори, другият играч в това поле – Да, България разчита на 2,7%, което повече от широко рекламираната Воля на Марешки с 2,16%. Те обаче губят от Глас народен на Светльо Витков с 3,78%.

И съюзени, АБВ и Движение 21 на Татяна Дончева дават твърде ниския резултат от 1,62% в София, където само преди няма година и половина вкараха общо 4 общински съветници и събраха 8% от гласовете на местните избори през 2015 г.

В София ДПС и обединението ДОСТ – НПСД не печелят гласове. Нито Николай Бареков. 1 от 200 анкетирани с въпроса За кого ще гласувате е дал отговор, че не подкрепя никого – нововъведената с последния избирателен кодекс специална бюлетина против всички.

http://19min.bg/news/8/85189.html#85189 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!