Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Обединение ДОСТ": Целта ни е да имаме „турски премиер в България“ (видео)

Турция и ЦРУ подготвят въвеждането на исляма в България: ЕС вече е решил - повече мигранти няма да се насочват към Западна Европа, а за България, определена е квота...


Турция е наложила пълен контрол над мюфтийствата в България

Епицентър.бг написа това, което всички виждат: "Консолидацията на анти-ДПС силите върви под диктовката на турския посланик у нас Сюлейман Гьокче, който през последната година оказва пълна политическа, а вероятно и финансова подкрепа на Лютви Местан.

"ЗА ДЕТОНАЦИИТЕ НА ЕПИЦЕНТЪР.БГ

               ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ МУ РЕДАКТОР 

"Възразявам срещу мажоритарната нетолерантност на словосплетничеството в публикацията „Скандал! Ердоган атакува българския парламент с ислямистката коалиция „Обединение ДОСТ“ от 6 февр.2017/14:32. Аз съм зам.-председател на ПП ДОСТ и съм възмутена от самоволието да етикетирате „Обединение ДОСТ“ като ислямистка коалиция. Дяволът си играе с Вас, когато не мислите точно. Духовната конституция на езика не може да се скверни от разкраченото между кой знае как облицовани пристрастия към политически сили и отломките от журналистически морал перо, което скърцащо изписва „Скандал!“ в редакторския материал. 

Сигурно обявяването на „Обединение ДОСТ“ на пресконференцията на Лютви Местан и Орхан Исмаилов смущава статуквото, защото заявява себе си в модерния граждански патриотизъм с баланса на човешката идентичност и неприкосновеността на държавните ни граници;..." Проф. д.ф.н. Мариана ГЕОРГИЕВА

Почти една година Лютви Местан отказва да отговори на въпросите, които му се задават упорито. И тъй като госпожата пише отворени писма, си позволихме да поискаме и отговори на нашите питания: 

1.Защо Лютви Местан се скри в турското посолство в края на 2015 г.?
2.Кой финансира партия ДОСТ?
3.Кой плаща наема на офисите на ДОСТ - в София и в страната?
4.Каква е месечната издръжка на администрацията на партията и кой поема разходите, при положение, че ДОСТ няма държавна субсидия?
5.Какви са връзките на партията с управляващите в Турция ислямисти? /epicenter.bg/

Заявка за премиер в бъдеще време отправи Орхан Исмаилов, един от представителите на поредната предизборна коалиция "Обединение ДОСТ".
 
След регистрацията на коалицията в Централната избирателна комисия (ЦИК), Исмаилов и бившия настоящият председател на Лютви Местан говориха пред турската телевизия ТRТ и Анадолска агенция. В края на интервюто, лидерът на Народната партия за свобода и достойнство, която беше създадена от Касим Дал и Корман Исмаилов, заяви, че амбицията на новата коалиция е в бъдеще тя да излъчи премиер – човек от редиците на коалицията и от турското малцинство в България. "Целта ни е да имаме турски премиер в България", каза новият лидер.

Орхан Исмаилов беше зам.-министър на отбраната във второто правителство на Бойко Борисов. Неговото име доби популярност, когато от "Патриотичния фронт" поискаха оставката му, защото щял да разбие българското разузнаване. Председателят на НФСБ Валери Симеонов дори изрази опасения, че Исмаилов изнася информация за турското разузнаване и го свърза с бившия турски премиер Ахмет Давутоглу, който бил дипломен ръководител на Исмаилов.

От "Обединение ДОСТ" заявиха, че са събрали 7000 подписа. При внасянето им в ЦИК Местан и Исмаилов обявиха, че най-голямата цел на коалицията е да се разбие феодалният монопол на ДПС, заложен в зората на българската демокрация. "Амбицирани сме да освободим избирателите от 27-годишните олигархични, корупционни окови на ДПС. Що се отнася за българския бизнес и българската икономика, амбицирани сме да направим необходимото, за да ги освободим от менгемето на обръчите", заяви Местан.

http://epicenter.bg/article/-quot-Obedinenie-DOST-quot--Tselta-ni-e-da-imame--turski-premier-v-Balgariya---video-/120034/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!