Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Божидар Димитров с култов коментар за Тръмп, мръсните игри на Сорос, платените протести и първата дама Деси Радева

Шефът на Историческия музей проф. Божидар Димитров ще се изправи през март срещу скандалния македонски журналист Миленко Неделковски, който поруга наш паметник, да брани честта на България.
 
Той отговори на въпросите защо е решил да приеме предизвикатеклството и какво мисли по най-горещите в момента вътрешнополитически и международни проблеми.
 
Той се съгласи да отговори с удоволствие, като обясни, че има време, защото който работи в петък – мрази началника си, затова самият той отрано е приключил с директорските задължения в НИМ.
 
- Проф. Димитров, защо приехте поканата на скандалния македонски журналист Миленко Неделковски да участвате в предаването му? Не е ли това само повод за нов скандал?
 
- Няма да се караме, защото той ще бъде само модератор на дискусията. Ще сме двама български историци – аз и Георги Марков, разбира се, двама сръбски и един македонски, когото аз лично съм предпочел – Александър Станчев, даже името му звучи по-българско от моето!

Да ви кажа, за всичките тези години научих, че във всеки човек има нещо добро, просто трябва да го откриеш. Така че, мисля, че ще направя един добър българин от Миленко Неделковски!

- Следите ли вътрешната политика – какво мислите за първото вето, наложено от президента Румен Радев?

- Нямам никаква представа от този закон за концесиите. Даже питах един приятел, но и той не ми обясни много добре. Предпочитам да не коментирам.

- В такъв случай да се преместим в Америка – какво мислите за твърдата ръка на Тръмп, този човек буквално започна да пренарежда света!

- Напълно съм съгласен с неговата политика. Този свят трябва да се пренареди, защото преди 30 години хора от типа на Сорос започнаха да избират, да нареждат и управляващи, и партии.

Например в Украйна ни убеждават, че има мир – ами президентът на тази страна е милиардер и най-редовно ходи в Лондон. Дори самият Тръмп знае, че няма как да стигнеш до президент без да се съобразяваш с играта на Сорос...

- "Ню Йорк Таймс" разкри, че именно той организира всичките тези протести срещу Тръмп, което значи, че новият президент не играе по неговите правила?


- Така е, разбира се, че от Сорос са организирани! Не знаете ли, че и в България даже е така – плащаш си определена сума за даден протест и готово! Така че това в Америка – на няколко места по няколко хиляди души – това си е организация!

- А протестите в Румъния нагласени ли са?

- В Румъния протестират срещу закон, според който до 44 000 евро няма да се разследват престъпления. Представяте ли си? Ако и тук е така, веднага отивам и си ги вземам от музея, даже ще кажа на прокуратурата, а те няма да ми направят нищо! Но това не е само в Румъния. За големите градове в Европа, това се знае – че под определена сума не се разследва. За целта си има подслушване, следователите се предупреждават, за да не се губи време...

- Да се върнем пак в България – изборите наближават...

- Вижте, аз много пъти съм казвал, че на нас ни трябва Президентска република. Не може да се управлява повече с такава демокрация, тя вече е изчерпана.

- Излиза тогава, че всичко трябва да зависи от ген. Радев, например, а може би дори от първата дама, която е много важна фигура в момента...

- Не мога да коментирам първата дама, не я познавам. На външен вид излежда статна жена, както са казвали едно време. Пък и какво лошо има да имаме първа дама до президента, каквато не видяхме при миналия?

- Наближава Трети март. Подготвяте ли нещо за празника в НИМ?

- В момента съм се фокусирал в отварянето на два филиала на музея извън граница. Единият е в Турция. Ще има етнографска експозиция на българския бит в Лозенград. Другият е в училището в Босилеград. Занимавам се и с паметника на полк. Каварналиев.

Източник: ПИК 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!