Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Към Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Слави Трифонов: Нидерландия е работеща демокрация от 1588 г.

Кралство Нидерландия, страната която погрешно българите наричат Холандия, е работеща демокрация от 1588 година. Първата страна в света, признала свободата на гражданите, справедливото отношение между жителите и прилагането на новите науки и знания в ежедневието на хората. Официално всичко се случва, след като 7 независими града-провинция, организирани от Утрехт, отхвърлят владичеството на Кралство Испания и след падането на Антверпен през 1585 г. приемат да поставят като постамент демократичната система на управление на всички територии, където има нидерландци.

Страната функционира истински като Републики Съединени провинции в периода 1581 г. – 1795 г. на почти същата територия, на която е днешна Нидерландия. Тази страна е парламентарна демокрация от 1848 г. и конституционна монархия от 1815 г., след като преди това е била република от 1581 до 1806 г.

Използването на наименованието Холандия е неточно, понеже исторически и географски то се отнася само до региона, състоящ се в наши дни от провинциите Северна Холандия и Южна Холандия със столици Амстердам и Ротердам.

Кое трябва да разберат лидерите на двете най-големи политически формации у нас и водачът на народа, както се определи той, инициатор на Референдума, а и водещ на най-популярното вечерно шоу Слави Трифонов.

Разберете едно, съберете се заедно с останалите авторитетни фигури от социално-икономическия живот у нас и приложете важните и ключови елементи от управлението на Кралство Нидерландия, където всякакъв вид корупция и пилеене на средства от бюджета е сведен до минимум.

Страната е в топ 5 по отношение на свобода на словото, в топ 10 на стандарт на живот и модел за интеграция на малцинствата. Качеството на пътната мрежа е №1 в Европа, а Германия е под №8, това ясно показва кой се справя по добре в инфраструктурата.

Само погледнете към Флеволанд (Flevoland) – в средата на страната, в морето Ейселмер, което е наполовина присушено, за да има земя, която да бъде пригодена за живот, посредством новите технологии в полагането на почва, слоеве с твърд инертен материал, така че да се превърне в равнина с главен град Лелистад.

САЩ изграждат по нидерландски модел бреговата и пристанищна система, което е достатъчен пример за Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Слави Трифонов да приемат някаква иновативна стратегия за развитие на Република България, която да бъде по нидерландски образец. За тези българи, които са дълго време в Западна Европа, това е ясно, важно е да го разберат и останалите българи.

  1. Да се приеме гъвкаво и твърдо заплащане, което е в зависимост от нивото на експертност, възраст и категория.
  2. Социална програма с балансирано-модулен подход при разпределение на потоците от програми за бедните, безработните и майките с деца.
  3. Стълб от 4 нива на облагане на доходите, което е препдоставка за създаване на силна средна класа.
  4. Силна съдебна система, където отношенията са регламентирани с кратки, но последователни законови норми.
  5. Създаване на природни паркове в самите градове и населени места, където да има зони за домашните и диви животни, мостове, съоръжения за хранене и подслон.
  6. Ежегодно вдигане на минималната заплата с поне 7%, което може да се реализира с оптимизация на държавната администрация чрез реална реформа.
  7. Въвеждане на нучните постижения в производството, селското стопанство, туризма и услугите.
  8. Силна интеграция на различните етноси – задължително средно образование, полагане на тест за знания на езика, математика, история и география от чужди и малцинствените ромски групи.
  9. Данъчни облекчения за компании, които назначават нови служители със семейство.
  10. Пълно рециклиране на всички видове отпадъчни материали – хартия, стъкло, храна, метал, строителни материали и др.

Самият факт, че навсякъде по света гледат с добро око на Ниската земя е пример за родните ключови фигури от живота на страната ни.  Нидерландски сгради могат да се намерят в два тематични парка (Dutch Village и Huis Ten Bosch) близо до Нагасаки, Япония. Такъв парк се строи в Шенян, Китай. В град Холънд, Мичиган, САЩ също има тематичен парк за Нидерландия (наречен отново Dutch Village).

7plus7.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!