Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гръцката магистрала от Комотини до Солун 13 години без пукнатина, родните пропадат за 2-3 месеца

Гърция фалира, гърците едва свързват двата края, заплатите на гърците паднаха до 540 евро, режат им субсидиите, приватизират им пристанищата и летищата. Това е познато на масовата публика и се повтаря от най-големите медии в ЕС, а при управлението на Бойко Борисов е като рекламен клип на южната ни съседка.Има доста хора, които не са стъпвали на юг от Стара планина и това им изглежда реалност – бедни гръцки пенсионери как търсят с пръчка нещо да измъкнат от вонящите кофи за смет в центъра на Ксанти, Кавала или Солун.

Има го, но не е масова практика, както е у нас. За каруци по шосетата и дума не може да става. Популярната у нас теория за новите и здрави магистрали се сблъсква с истината в Гърция, да с тази на Алексис Ципрас, който се опитва да лавира между трактористите и бюрократите от Тройката в Брюксел.

През 1992-1993 година на юг от Кулата и Капитан Петко Войвода ударно се полагат първите слоеве асфалт, който залива новите аутобани на Елада. 10 години по-късно всички пътища, точно преди Олимпиада 2004, са готови.

Неудобство има, хората обаче сега се движат по стария и познат от древни времена път Виа Егнатия, днес отлична магистрална отсечка.

Сега, 13 години по-късно, разликата от любителите на стачките, узото и пресните дарове на морето и нас е космическа. Снимките са правени на 14-ти февруари, точно на Трифон Зарезан. Ясно се вижда коя магистрала е като нова и коя плаче да я впишат в графата Третокласен път.

Магистрала Тракия, ремонтирана през 2011 година.

Магистралата в Гърция, която се намира паралелно от Егейско море. Напълно осветени участъци, които улесняват шофьорите.

7plus7.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!