Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф.Дуранкев: Трябва ни български Тръмп с нокти на Путин! Няма да се примирим с козметични промени”

Кръстихме се на Брюксел, Вашингтон и Берлин. Радев е първата тухла в стената на промяната. Не завиждам на проф. Герджиков, тъй като той трябва да продължи напред с промяната, която е необходима”. Това коментира проф. Боян Дуранкев в предаването ”Денят на живо” по Канал 3.
 
”Трудно се работи с екип, който не познаваш. За някои министри има неласкави коментари заради участието им в други компрометирани правителства. Ако президентът Радев можеше да литне да Марс или Венера да докара извънземни, щеше да е добре”, каза професорът.
 
”Бих поздравил Корнелия Нинова, че бърка в раната на демографската катастрофа”, заяви той и подкрепи идеята на лидера на БСП за безлихвени заеми за млади семейства. ”Защо демократите взимат 200 000 лева заплати и половин милион бонуси? Няма такива хора, който да работят стотици пъти по качествено от минималната заплата!”, подчерта проф. Дуранкев.
 
”Няма нищо лошо в популизма! 27 години служим на богатите. Нека има популисти в България”, категорично заяви той и добави, че според средната производителност в страната, минималната заплата трябва да е 1170 лева, ако вземем точните сметки като средната производителност на труда спрямо средната в Европейския съюз. ”Промяната ще дойде в и България. Ветровете задухаха. Народът няма да се примири с козметични промени”, каза още проф. Боян Дуранкев.  

”Много от чуждите инвеститори в България са кърлежи в тялото на страната и смучат кръв. Идват да печелят и да изнасят парите”, категоричен бе той. ”Как през 1944 страната стана водеща икономика ? С труда на целия народ! Сега работим за шепа олигарси”.

”Трябва ни български Тръмп с нокти на Путин, който ще работи за изграждането на българска индустрия. Защо другите страни не приватизираха водите и железниците си? Преди 89 година не се крадеше колкото сега”, заяви професорът.

Според него партийната субсидия от 11 лева е корупционна схема номер едно. ”Трябва да е 3 лава”, изчисли той.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!