Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Искам реална защита на българската граница и отмяна споразумението от Дъблин

Приказките на хора от падналото правителство на ГЕРБ, че са спрели мигрантите, са най-малкото несериозни. Естествено, че при — 20 градуса и 2 метра сняг ще спре незаконното преминаване на границата. А, от воюваща на четири фронта Турция, никой не знае и не може да прогнозира, какво може да се очаква.

Дали можем да се надяваме някой да заяви българските интереси и позиции, различни от тези на Берлин, Брюксел, Рим, Париж и Атина на предстоящите форуми на ЕС или отново се сдобихме с йесмени?

Либерално — глобална Европа, получи шамар и остана дори извън интереса и на атлантическите сили САЩ и Великобритания. На пресконференцията с Тереза Мей, президентът на САЩ, Доналд Тръмп каза, че ще имат прекрасни отношения с Великобритания, когато напусне ЕС, каза, че се надява на фантастични отношения с Русия и се надява на добри отношения с Китай.

В САЩ, Тръмп подписа особено строги правила срещу „радикалния ислям“.Указът включва екстремни филтри за имигрантите от 7 мюсюлмански страни — Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Ще дава приоритет на бежанци — християни от Сирия.

Следващата седмица държавните глави и правителствените ръководители ще се съберат в Малта, Ла Валета, за да обсъдят блокирането на главния път на бежанците от Либия към територията на Италия. Очаква се да бъдат разпределени повече от 100 милиона евро за покриване на границата и за увеличаване на помощ на мигрантите, вътре в самата Либия.

Очевидно българската граница не стои на дневен ред. Но виждаме, че почти всички балкански и централно европейски държави пратиха свои сили в Сърбия и Македония срещу България, да охраняват българската граница от другата страна, и този проблем не може да не влезе в дневния ред на президент и правителство.

Бавно, но сигурно плановете за защита на външните граници на Европа приемат някакви мъгляви контури, различни от безумно либералните.

Германският министър на вътрешните работи иска в ЕС да се пускат само онези бежанци, които наистина се нуждаят от защита и задвижване на проекта за създаването на бежански лагери в Африка. Тръмп иска защитени зони в Сирия и други арабски държави.

Европейската комисия иска да се сложи край на хаоса с миграция, а Австрия настоява за прилагането на принципа на горната граница.

Реформата на европейското законодателство за миграцията, следва да изпраща бежанците на безопасни места в Африка и Близкия изток, а не в досегашния приток на нови имигранти в Европа. Само тези, които наистина са нуждаещи се от закрила,(майки с деца), ще имат право да се прехвърлят от тези лагери в ЕС.

Дори според фаворита на статуквото на предстоящите президентски избори във Франция, Франсоа Фийон,(присвоил си дори говоренето на Марин Льо Пен), трябва да се защитят външните граници на ЕС, но и да се въведе вътрешен контрол в Европейския съюз. Това естествено поставя под въпрос същността на несъществуващия вече Шенген.

Фийон действа и против споразуменията от Дъблин, според които бежанците трябва да получават на статут на бежанец в държавите, в които те първо са пресекли Европейския границата и които нашите умници безропотно подписаха.

Автор: Йордан Халачев 
Източник: ПРЕГЛЕД 

България трябва незабавно да отмени Дъблинския регламент, дори с риск да ни изгонят от ЕС

България е добре незабавно да дерогира Дъблинския регламент, който е едно абсолютно мигрантско порно

Според този регламент, виновни за бежанците са граничните страни, и затова те се въдворяват там. Но бежанците не са хукнали към България или Гърция. Ако искаха, можеха да останат тук. Но те са хукнали към Германия, а България е само транзитна страна. Само че според Дъблинския регламент, именно тази транзитна страна следва да ги приеме, просто защото е първа в ЕС по пътя им. Очевидно е, че този регламент изобщо не отговоря на реалността. Мястото на бежанците е или в страните им, от където са дошли, или там, където са тръгнали. Това да се обяви транзитна държава за отговорна за бежанците, е подигравка с морала и здравия разум. Ако България беше възможната крайна точка, и нямаше Австрия или Германия, дали някой изобщо щеше да тръгне?

Казвам всичко това, по повод информацията, че терористът от последния атентат в Германия е следвало да бъде върнат в България. Т.е. хипотетичното решение на немците би било да ни прехвърлят на нас проблема, който самите те са създали. Този човек е там, заради германското гостоприемство, и заради Меркел. А не е там, защото България го е пратила. Ние сме чист транзит, и който си е канил изродите, да си ги гледа. / ГН

bultimes.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!