Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Търновалийски пита ГЕРБ къде изчезнаха 2,5 млрд.лева

Нека да не залъгваме българските граждани колко е добро финансовото състояние на държавата

„Днешният 1 млрд. лв излишък преди няколко месеца беше 3,5 млрд. лв. Не получихме отговор къде изчезнаха 2,5 млрд. лв.” 

„Днешният 1 млрд. лв излишък преди няколко месеца беше 3,5 млрд. лв. Не получихме отговор къде изчезнаха 2,5 млрд. лв.” Това коментира народният представител Георги Търновалийски. Той подчерта, че във фискалния резерв, с който толкова много се хвалят управляващите, има 5 млрд. лв дългове, 2,5 млрд. лв неинвестирани в българската икономика капиталови разходи, които са били заложени в бюджета.

„Като извадим тези финанси, в него не остава толкова много. Нека да не залъгваме българските граждани колко е добро финансовото състояние на държавата и колко сигурни трябва да се чувстваме. Българинът може да бъде излъган, когато мисли, но когато преценява какво има в джоба и в стомаха си - не може", категоричен е народният представител пред bTV.

Търновалийски подчерта, че ако управляващите са искали да намалят партийните субсидии, е можело това предложение да се внесе със Закона за бюджета, но това не е направено. „В това Народно събрание направихме една добра стъпка - променихме Закона за нормативните актове", каза още Георги Търновалийски.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!