Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп: Светът е пълен бардак. Светът е разгневен! Вашингтон забранява влизането в САЩ на граждани от...

Президентът Доналд Тръмп подписа заповед за построяване на стена по границата с Мексико, което беше едно от ключовите му предизборни обещания. Тръмп защити обявеното замразяване на влизането на гражданите на някои мюсюлмански страни на територията на Съединените щати и заяви, че тази мярка се налага, тъй като светът се е превърнал в "пълен бардак". Според него Европа е направила огромна грешка, приемайки милиони бежанци.
 
 "Това не е забрана срещу мюсюлманите, а засяга страни, в които има много тероризъм", заяви новият президент на САЩ в интервю, излъчено по телевизия Ей Би Си, съобщава сайтът lapresse.ca. 

"Аз не искам тероризъм в тази страна", добави Тръмп, отказвайки да назове страните, които ще бъдат засегнати от тези ограничителни мерки. Според него Европа е направила "огромна грешка, като е позволила на милиони хора да отидат в Германия и в други страни".

Според указ, наречен "Защита на нацията от терористични атаки на чужденци", копие от който бе публикувано от в. "Вашингтон Пост", новата администрация на Белия дом се готви да забрани за един месец влизането на американска територия на гражданите на седем мюсюлмански страни (Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен).

На въпроса дали не се опасява, че тези решения ще предизвикат гняв в мюсюлманския свят, Доналд Тръмп заяви: "Гняв? Вече има много гняв. Как би могло да има повече?".

"Светът е бардак (...) Светът е разгневен", заяви президентът. "Не трябваше да ходим в Ирак. Не трябваше да се изтегляме по начина, по който го направихме. Светът е пълен бардак", подчерта Тръмп.

Според указа, чието копие публикува "Вашингтон Пост", новата американска администрация предвижда също да спре приемането на бежанци в продължение на четири месеца и да прекрати окончателно приема на сирийски бежанци. 

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!