Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Има нареждане от Европа да не се спират бежанците, а защо това се подкрепя от "патриоти"? И що е то патриот?

През изминалите десет години не само в Европа, но и в целия свят, едва ли има по-успешен политик от Ангела Меркел. Това каза премиерът Бойко Борисов в интервю за в. „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, цитиран от Блиц.

Добри Божилов

Коалицията "Обединени патриоти" се очаква да вземе около 8-10% на изборите, и вождовете и вече привидяха опасна завист у останалите партии, и "хибридни" атаки по медиите. Но по-важният въпрос около този субект всъщност не са процентите, а е за какво отиват тия проценти.

Важният въпрос е, това патриотична политическа формация ли е?

Иначе проценти и други ще вземат. Марешки и той вече е хванал 5%, и дори и той се мисли за патриот. Таня Дончева и тя ще влезе, след съюза с АБВ, а самата Дончева се самопредставя като патриотична левица. Но нито Марешки, нито Танчето, някой ги приема реално за патриоти.

Не точно така стои въпросът с ВМРО, НФСБ и АТАКА. Тях и официозните медии ги налагат като "патриоти", а и доста от избирателите им са патриотично настроени.

Въпросът обаче е, това истински патриоти ли са?

Според мен, отговорът е твърдо "Не". Тези партии 2 години подкрепяха една абсолютно неолиберално и про-атлантическо правителство. А това е абсолютно обратното на патриотизма. Но да оставим това. Тези партии, след оставката на премиера, искаха ДА ЗАПАЗЯТ СЪЩОТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. Т.е. те не само го подкрепяха, но искаха и да спасят парламента. Нали не забравяме как Валери Симеонов искаше "същото правителство, просто с друг премиер"...

Но какво означава подобна позиция. Това означава, че "патриотите" подкрепят Меглена Кунева, Даниел Митов и Николай Ненчев! Тези хора са абсолютният символ на глобализма, националния нихилизъм и на идеите за премахване на нациите.

Да, те са политически субекти. Има такива течения, и те си имат своята политическа ниша. Но ТОВА НЕ Е ПАТРИОТИЗЪМ! А след 2 години очевиден краен неолиберализъм и ястребов атлантизъм, след тези 2 години, да искаш да запазиш същото правителство, е това какво патриотично има в него?

"Даваме нашия мандат, сменят премиера, и запазваме кабинета" - това беше тезата на Обединените патриоти.

Извън този очевиден логически абсурд, има и ред други действия, абсолютно нехарактерни за "патриоти". Например изключително бавното строене на стената. Орешарски, с подкрепата на ДПС, я построи половината за 4 месеца. Орбан за 3 месеца вдигна стена, по-дълга от нашата. А ние 2 и кусур години се мотаем и се оправдаваме. И знаете ли защо е това? Ами защото има нареждане от Европа да не се спират бежанците. Има такава политика, Меркел я спусна. Имаше дори гласувани резолюции "срещу стените" в ЕС. И ние, като козируваме послушво, изпълняваме. ОК. Това е класическа неолиберална политика. Но защо се подкрепя от "патриоти"?

Ами ястребизмът по украинската криза? В Украйна новата фашистка хунта мобилизира и българи да се бият. Правителството, вместо да ги защити, и дори да им предложи убежище, то подкрепя хунтата. ОК. Има такава политика. Но това не е "патриотизъм"...

И най-накрая - единственият евродепутат-патриот - Ангел Джамбазки от ВМРО, та този човек членува в една и съща евро-партия с... Ердоган. Имал е пълната възможност да влезе в съюза на Марин Льо Пен. Но е избрал да е при т.нар. "Европейски консерватори и реформисти". Вътре пълноправен член е и Партията на справедливостта и развитието. ОК. Има такава политика. Но не е "патриотизъм"...

Искам да кажа, разделете процентите от съдържанието. ОК. Ще си вземат процентите, ще имат 5 депутата повече от сега. Но това ще е просто поредната неолиберална формация, която няма нищо общо нито с патриотизма, нито с България като национален интерес.

"Обединените патриоти" са точно толкова патриоти, колкото са Кунева и Митов. Всъщност, има хора, които намират Митов за патриот. Това са реформатори, христо-ивановци и раданисти. Да, те вярват, че Митов е голям родолюбец. След като това е концепцията и на Симеонов-Каракачанов-Сидеров, то по-правилно е да влязат в Реформаторския блок и да освободят "търговската" марка "патриот"...

Добри Божилов
(един дето се смята за патриот, но се чуди защо мисли различно от Тях)
25-01-2017 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!