Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов опукал 3 милиарда за седмици като джобни! Подготвя се за купуване на гласове?

Бойко Борисов: Да пожелаем успех на служебното правителство, ние направихме доста 

Да пожелаем успех на служебното правителство. Най-вероятно в петък ще стане смяната, така че имайте готовност. Това каза министър-председателят в оставка Бойко Борисов на последното правителствено заседание в Министерския съвет. 

"Днес беше последното заседание на това правителство. Направихме доста, сигурно можеше и повече. Излишъкът към януари ще достигне към милиард. Така че, всякакви оценки от нашите опоненти бих ги приел с радост, ако постигнат нашите резултати. Благодаря на колегите в това правителство и пожелавам успех на новото", написа Борисов на страницата си във Фейсбук.

Борисов опукал 3 милиарда за седмици като джобни! Подготвя се за купуване на гласове?

Времето за харчене – по-малко от два месеца. Така раздаването започна – за санирането, за разузнаването, за ремонтирането, за образованието.

2,5 милиарда лева за два месеца – толкова е похарчило правителството в оставка в края на годината и в края на мандата, пише BNews.bg.

Всички тези пари са отпуснати допълнително по най-различни направления и всички са от излишъкa в бюджета. Как се харчат милиарди за дни и как това се отразява на портфейла на България провери екип на Новините на NOVA.

Наличните пари са повече от 3 милиарда. Времето за харчене – по-малко от два месеца. Така раздаването започна – за санирането, за разузнаването, за ремонтирането, за образованието.

Пари се намериха за надзирателите, за охранителите, учителите и лекарите. И още – за оградите, птичия грип и 22 милиона за магистрала „Хемус”.

Така ударното раздаване стигна и до Видин. Общината получи 2 милиона от правителството на 29 декември за капиталови разходи. За ремонтни разходи правителствена болница получи 15 милиона на последното заседание за 2016 година.

Според икономистите важното в тази ситуация е друго – че държавата не си планира сметките добре. Ще има ли излишък за раздаване и в края на 2017-а – не знаем. Нов бюджет – нов късмет.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!