Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Признание! Ангел Джамбазки е в топ 10 по активност в Европарламента

За първи път български представител е в ТОП 10 по активност в ЕП

 Данните на портала MEPRanking.eu от януари 2017 г., отразяващи активността на членовете на Европейския парламент, отчитат рекорд за България. Заместник-председателят на ВМРО и член на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки заема 9-о място сред всички 751 евродепутати.

Това е прецедент и голямо постижение – българин да бъде в ТОП 10, коментират източници от Европарламента.

От началото на мандата си през юли 2014 г. Ангел Джамбазки е сред най-дейните български представители, заемайки през различните отчетни периоди първо и второ място. В началото на 2015 г. той е на 130-о място сред всички евродепутати, а две години по-късно достига до водещата 9-а позиция. 

Във всичките си изказвания, позиции и предложения Джамбазки отстоява интереса на България като пълноправен член на Европейския съюз. Той е яростен противник на квотното разпределение на мигранти сред страните на Стария континент и активно защитава позицията на ВМРО, че България не може да приеме повече имигранти от Африка и Близкия Изток. Според него правосъдието и вътрешният ред са въпроси на изключителен национален суверенитет и всяка една държава-член на ЕС трябва сама да определя кого да допусне и засели на собствена територия.

Приоритети в работата на Ангел Джамбазки в Европейския парламент са правата на българите в Македония и Западните покрайнини, противостоене на приемане на Турция като член на ЕС, борбата с тероризма, защитата на авторските права и интелектуална собственост, както и развитие на единния цифров пазар.

Освен чисто политическата дейност в Европарламента Ангел Джамбазки провежда и организира мероприятия, насочени към утвърждаване на традициите и идентичността на България, рекламирайки родните култура и бит. Той организира традиционна българска вечер в Европейския парламент в Брюксел по повод 3 март – Освобождението на България, като специални гости бяха артистите от Ансамбъл „Гоце Делчев“. Бе организирана и лекция по повод 24 май – Денят на българската писменост.

В България той бе лектор в редица български университети, където със студентите дискутира актуални теми за страната ни и ЕС. На територията на страната Джамбазки има разкрити офиси в много областни центрове. Те функционират като информационни бюра, които помагат на гражданите с консултации.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!