Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Социализмът се отменя (ЗАВИНАГИ)

Изпълни се недопустимият кошмар на американската и световната левица – Доналд Тръмп беше избран за президент на САЩ.

Огнян Дъскарев

Ето какво значи това:

колосален провал за американския политически елит – ляв и десен.

И двата елита посрещнаха с насмешка появата на бизнесмена, но сега той се смее последен. И двата елита се провалиха, преди всичко защото от десетки години са неискрени, меко казано, към избирателите. Колосален провал за почти всички големи американски медии, които безсрамно подкрепяха Хилари Клинтън и свалиха драматично нивото на американската журналистика. Колосален провал за американските социолози, които  повече от година погрешно предвиждаха победа за Клинтън.

Тръмп, на когото почти всички, на всички континенти (!) в света се подиграваха последните 16 месеца, направи за смях подиграващите се – извоюва най-изумителната политическа победа в Америка след избирането на Рейгън за президент на 2 ноември 1980. Бизнесменът скоро ще оглави най-великата институция на планетата, въпреки че почти всички американски/световни медии не престанаха да го клеветят, нападат и ругаят – всеки ден, без почивка. Десетки милиони артисти, певци, анализатори, учени, хора на изкуството, обикновени граждани – всички те се смятаха за длъжни поне веднъж на ден да осмеят по някакъв начин Тръмп. Забавно ми беше да гледам изкривените физиономии на известните коментатори от Дойче веле, БиБиСи, СNN, Ал Джазира и пр. Всички изглеждаха сякаш някой ги беше ударил с чук по главите.

Но смешното е, че

американската левица има голяма вина за победата на Тръмп

– именно левите от десетки години се подиграват на американците, които не живеят на двата бряга. Именно левите избраха два пъти социалиста Обама, който срина икономиката, натрупа космически дълг и изкопа още по-дълбок икономически ров между американците. Тръмп трябва най-вече да благодари за победата си на бялата американска работническа класа, „сините яки”, отритнатите, онеправданите, бедните бели работници без колеж, които от десетки години са изпълнени с вечен гняв против Вашингтон. Именно заради това Тръмп победи в три големи индустриални щата, които от едно поколение не са били печелени от десницата – Пенсилвания, Уисконсин, Мичигън. Тоест, „сините яки” от години до сега, са гласували в синьо – цветът на американската левица. Огромен губещ е политическата коректност, която мощно залива САЩ и Европа.

Губещи са и управляващите в ЕС,

които страстно искаха да Клинтън да бъде президент. Те, управляващите в ЕС, сега са изпълнени със страх от новия обитател в Белия дом. Най-важното за американските избиратели е затъващата икономика – от осем години пенсиите не са увеличавани, също и заплатите, с някои изключения, 45 млн. американци живеят в бедност, други 47 млн. живеят с талони за храна.

Какво ще прави новият президент?

1. Няма да повиши минималната надница до 12-15 долара. Комисията по бюджета на Конгреса изчисли, че в резултат работните места ще бъдат намалени с около един милион.

2. Няма да увеличи драстично данъците на средната класа, както възнамеряваше Хилари Клинтън. Тя смъкна границата за „богати” до американците с доходи над 250 хил. долара годишно, за да ги дои и да плаща за крайно левите си експерименти. Ако беше станала президент, Хилари щеше да изсмуче поне 1.5 трилиона долара от икономиката, за да осъществи левите си идеи.

3. Новото ляво божество, на което се кланя световната/американската левица, глобалното затопляне, уж причинено от хората, изглежда ще бъде занемарено. Клинтън вече обяви, че ще купи с държавни средства 500 млн. соларни панели, Тръмп възрази, защото това ще струва 200 млрд. долара, т.е. по-скъпо от космическата програма, която навремето изпрати хора на Луната. Така нар. зелени фирми няма да извадят 200 млрд. долара от джобовете на обеднелите данъкоплатци. Клинтън, кланяща се усърдно на новото божество, се изпусна и заяви в Охайо, въгледобивният център на Америка, че ще „затвори мините и ще остави много миньори без работа”. Тази велика глупост й струва Охайо, където Тръмп убедително спечели.

4. Клинтън е голяма почитателка на безплатните колежи, което спечели гласовете на наивните millennials, хората от 18-36 г. Действително, днес таксите за колежи и университети са непосилни – някои колежи таксуват 60 хил. годишно за стая в общежитие, храна и обучение, като средната цена е 30 хил. долара годишно. Но ако студентите и родителите не плащат тези такси, данъкоплатците ще трябва да ги плащат, и в резултат колежите и университетите ще станат дори по-скъпи за американците. Един изход, подкрепен от Тръмп, е всеки ВУЗ да замрази таксите, в противен случай ще им бъде отказана държавна субсидия. Purdue University вече направи успешно това. (Университетите винаги увеличават таксите с увеличаване на държавните помощи).

5. Тръмп ще отмени “Обамакеър” – катастрофалният здравен закон на президента Обама, заради който здравните застраховки на десетки милиони се повишиха двойно, без здравната помощ с нищо да се подобри. Преди дни беше официално обявено, че застраховките ще се повишат с 22-25% следващата година.

6. Клинтън, въпреки клетвите й, несъмнено щеше да увеличи още повече космическия държавен дълг на САЩ, сега възлизащ на 19.5 трилиона долара. Обама завари дълг от 10 трилиона и за седем години натрупа нов от 9.5 трилиона. Това значи, че Обама е най-големият прахосник в историята на САЩ. Тръмп вече няколко пъти запита основателно – къде отидоха тези 9.5 трилиона и с какво помогнаха на хората?

7. Новият президент несъмнено ще се опита да не увеличава дълга, но как точно ще се съчетае това с обещанието му да намали данъците, все още не е ясно. Тръмп няма да увеличи социалните помощи, с които на гърба на данъкоплатците живеят поколения безделници. Той няма да увеличи бюрокрацията, няма да засили профсъюзите. Той ще намали корпоративния данък от 35% на 15%, което е мощен инструмент за създаване на работни места и ще накара, да се надяваме, повече компании да останат в Америка. Сега 38% от американците не плащат федерални данъци, като според плана на Тръмп 50% от американците ще плащат федерални данъци. Т.е. той премахва вратичките за неплащане, но същевременно намалява данъците. През последните 15 години 70 000 /седемдесет хиляди!/ фабрики изнесоха производството си, което е жертвоприношение в олтара на глобализма. Ето как се обезкръвява американската икономика.

Извън САЩ не е известно много, че Хилари Клинтън бързо щеше назначи нов, ляв съдия във Върховния съд на мястото на починалия Антънин Скалия. Така щеше бъде нарушен балансът между леви и десни в 9-членния Върховен съд, което значи, че поне за едно поколение най-важните социални, политически, икономически въпроси на Америка щяха да бъдат решавани от левицата. (Назначенията във Върховния съд са доживотни). Като например общите за мъже и жени тоалетни, бани, съблекални, маскирани зад правата на transgender community. Това искане на левицата е от най-ужасните проявления на съвременната политическа коректност.

За разлика от Клинтън,

Тръмп няма да отвори още по-широко границите на САЩ

с всичките тежки последици. Това щеше да увековечи властта на левицата, защото почти всички нови имигранти гласуват за Демократическата партия. Сега в САЩ има най-малко 20 млн. незаконни имигранти и не е необходимо бурно въображение да се разбере какво щеше да се случи, ако Клинтън беше избрана за президент.

В началото на 2009 Обама и Клинтън ликвидираха ядрения щит над Чехия и Полша, който разяри Москва и Техеран. Тръмп обеща да го възстанови. Клинтън подкрепя катастрофалния договор на САЩ с Иран за въображаемо ограничаване на ядрената програма, срещу свалянето на санкциите. Така тя и президентът Обама напълниха/пълнят касите на моллите със 150 млрд. долара, за да могат моллите да си направят атомна бомба по-бързо и лесно. Договорът се основава на доверие към режима в Техеран, което е крайно несериозно. Тръмп е против договора и каза, че ще го анулира. Аятолахът в Техеран, който знае това, вече изрази голямото си безпокойство.

Благодарение на слабата външна политика на Обама, Кремъл превзе и анексира Крим в нарушение на всички международни договори.

Тръмп неоснователно е обвиняван в симпатии към Кремъл и Путин,

дори, че си сътрудничи по някакъв начин с руснаците. Няма никакви доказателства за това.

Въпреки че републиканците за щастие ще продължат да контролират двете камари на Конгреса, пред новия президент има планини от трудности. Той ще трябва да работи със съпартийците си, много от които не го харесват, както и да отговаря на непрестанните атаки на враждебните медии.  Медиите нито за миг няма да го оставят на спокойствие, те вече се съвзеха от позорния си провал и отново започнаха да го нападат! Не бих се учудил, ако медиите и левицата нарочно предизвикат безредици против Тръмп. На Тръмп постоянно ще бъде напомняно, че той е расист, ислямофоб, полов хищник. Само че това значи, че половината от американците, които го избраха, също са расисти, ислямофоби, полови хищници. Обвинителите трябва да обяснят как е възможно това.

Впрочем, 29% от испаноговорящите гласуваха за „расиста” Тръмп, което е повече от гласувалите за политкоректния Ромни преди четири години! Но най-важното от всичко – избирателите не обърнаха внимание на кампанията на президента Обама, който по недопустим за действащ президент начин подкрепяше Клинтън. На 17 митинга (!) из Америка президентът истерично призоваваше хората да не позволят на Тръмп да отнеме 8-годишното му наследство. Осемгодишното му наследство? Именно това беше най-важното за Обама и Клинтън, звездната им мечта – звездната мечта на американската левица. Социализмът, от западноевропейски тип, който щеше да разруши уникалността на великата страна.

Е, сега за щастие социализмът в Америка се отменя.

libertarium.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!