Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Майдан за Радев подготвян за събота и неделя

След като миналата седмица лидерът  на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов прогнозира протести след падането на партията му от власт, а тази все още президентът Росен Плевнелиев побърза да предвиди непризнаване на идващите предсрочни парламентарни избори, става ясно, че в неделя активисти на Америка за България, която преди дни заяви, че вече ще „говори силно”, ще протестират по време на церемонията по предаването на властта на Румен Радев. Дюдюканията в залата и демонстрираното неуважение от депутати на ГЕРБ и РБ, докато новоизбраният държавен глава изнасяше програмната си реч, след като положи клетва, заедно с вицето си Илияна Йотова,  само подклаждат огъня.

Ще има ли нов софийски Майдан? Според информацията, разпространявана из интернет, цитирана дори от РИА Новости, вече е известен и „хонорарът”, който е определен за всеки протестър – 30 евро или близо 60 български лева. Интересно е дали, освен с репресии срещу вестници, НАП ще се занимае с тази тема – все пак ще се раздават купища мръсни пари.

Българските демонстратни трябва да бъдат много недоволни от заплащането, понеже по информация на десния и консервативен вестник Вашингтон Таймс, 2500 долара се плаща на всеки от „колегите” им, които Сорос изкарва в петък за провал на инаугурацията на Доналд Тръмп като 45-и американски президент! Може ли толкова ниско – над 80 пъти по-малко, да се оценява протестът срещу 5-ия български президент, питаме се ние.

Засега от Столичната община потвърждават, че има постъпило уведомление за готвен протест в събота, 21 януари. Което не пречи да има нерегламентирана демонстрация и на 22 януари по „стар български обичай”.

Напомняме, че Румен Радев спечели с 60% президентските избори на 13 ноември 2016 г. – само преди два месеца. В момента рейтингите сочат него като най-одобряван български политик. Напомняме също, че въпреки документираните нередности около избора на предшественика му Росен Плевнелиев за държавен глава през 2011 г., ознаменувани с викове „Мафия” в зала Универсиада от членовете на секционни избирателни комисии, предаващи протоколите си, никой не протестира по време на церемонията по встъпването му в длъжност. Бившият член на БКП си отива с най-нисък процент обществено доверие спрямо досегашните президенти на България, сочат проучванията на всички социологически агенции.

19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!