Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Красимир Дачев: Орди цигани второ поколение живеят на наш гръб

Държавата е създала олигархични кръгове, олигархичен модел в бизнеса, срещу който сега се бори. Това каза бизнесменът Красимир Дачев в ефира на БТВ. Той продължи, че в България има традиция в това отношение - и първите богаташи след Освобождението са били политици.
 
Всичко става целево и пред очите на всички, каза още Дочев.

"Проблемът е, че в бюджета много пари отиват не по предназначение. Във всеки сектор има милиони или милиарди дори, които не отиват по предназначение", коментира още той.

"Не трябва да бъркаме някои прибързани декларация със състоянието на държавата. Факт е, че имаме 3% ръст. Страшно е когато парите отиват в нереформираните сектори. Това са черни дупки, пробити лейки, от които тече. Трябва обаче да се направят реформи в онези неефективни сектори, които поглъщат милиони", смята Красимир Дачев.

Бизнесменът бе категоричен, че неефективно се изразходват обществените пари. По думите му над 30% от бюджета се хвърля на улицата.
"Заставаме против промяната сами", посочи Дочев. И даде пример - университетите, здравеопазването.

"Издържаме затворниците. Орди цигани, второ поколение, са свикнали да не работят. В България, с всички действия, които прави държавата, отчуждаваме хората от труда. А трудът е единственото нещо, което може да ни спаси", продължи Дачев. Според него дори социалните помощи, които се дават, трябва да бъдат възмездни.

Бившият министър на икономиката Николай Василев, който също бе гост в предаването, посочи, че колкото е по-малък публичният сектор в държавата, толкова е по-добре за икономиката. Той допълни: "Поздравявам управляващите за доброто усвояване на еврофондовете." По думите му правителството е стабилно и едва ли няколко думи могат да го разклатят. "България е едно стабилно място в света, но това не значи, че не трябва да се правят реформи. По-скоро държавата върви по инерция. Но и в света няма направени по-знакови реформи.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!