Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Икономиката, глупако! Във финален опит да задмине комуниста Обама по резил комуниста Плевнелиев прочете разгромяваща реч към Доналд Тръмп.

Видео: Обама призна, че комунист го е наставлявал и го е учил на "бял расизъм"

Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас

Президентът-лустратор лъсна като комунист

Видео: Обама призна, че комунист го е наставлявал и го е учил на "бял расизъм"

Във финален опит да задмине Обама по резил в последните си дни, президентът Плевнелиев прочете разгромяваща реч към Доналд Тръмп. Малко вероятно е тя да бъде докладвана дори на младши помощник на бъдещия лидер на света. Но за вътре-българска употреба, напълни сърцата на русофобо-протестърското малцинство.

В епичното си слово обаче, Плевнелиев по същество призна собствената си капитулация пред фактите. Той призна, че политиката на Тръмп може да възроди икономиката на САЩ. Това вероятно вече е страх, че като започнат да идват резултатите от предстоящия протекционизъм, цялото протестърско и неолиберално съсловие, ще стане по-смешно от мистър Бийн. И започват да се презастраховат.

И както обикновено в такива случаи – отваря се „моралната тема“. Тръмп не можел да бъде „морален компас“…

Тази теза е вътрешно противоречива със самоценката за  собственото управление на Плевнелиев. Тази оценка е съсредоточена върху раздути икономически показатели, магистрали, производители на автомобилни части и пр. Т.е. той си измисля, и се кичи с ИКОНОМИЧЕСКИ успехи. В същото време, за Тръмп било важно да е „морален стожер“.

От „морално стожерство“ в последните 20 години, САЩ предизвикаха милиони жертви по света, запалиха десетки конфликти, създадоха невиждана бежанска вълна. Но най-важното за самите САЩ е, че това им струва хиляди убити американци, а държавният дълг се увеличи с 500%.

Тръмп съвсем логично иска да сложи край на този разкош за военните корпорации, за който плаща включително американският народ. И затова иска да спре намесите на САЩ къде ли не по света, и да се съсредоточи върху вътрешните икономически въпроси.

Това обаче не се харесва на соросоиди и протестъри, които всъщност са дългата ръка на тази американска олигархия по света. Не се харесва и на колониалните чиновници, тип Плевнелиев.

Само че да припомним знаменития израз от изборите в САЩ през 1991 г. „Икономиката, глупако…“ Тя решава всичко, от нея зависи народът и тя избира президента. В този смисъл, Тръмп е абсолютно на правилна позиция, а Роско – както обикновено, е е на курс по сатирично майсторство…

Българският народ, също като американския, има нужда от нова икономика, от нови доходи и от ново бъдеще. А не от моралния компас на Плевнелиев и Хилари. / ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!