Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гръцкият митрополит Амвросий: „Събудете се! Това не са бежанци, а завоеватели!”

Арабски мюсюлмани зоват гърците да "повярват на Мохамед, за да се спасят"

Калавритският и Егиалийски митрополит Амвросий

Калавритският и Егиалийски митрополит Амвросий

Калавритският и Егиалийски митрополит Амвросий направи извънредно обръщение във връзка със ситуацията в Гърция. В обръщението си отецът отправя критики към правителството на управлаващата партия „Сириза“ и разказва случаи, в които „преселниците-нашественици са започнали своето разрушително дело“. Ето какви случаи се споменават в обръщението на митрополит Амвросий, цитирано от сайта budiveren.com: 

„С всеки изминал ден става все по-очевидно, че „имигрантите“, „бежанците“, „нелегалните“ са на практика завоеватели на Гърция! От своя страна политическата система ги приема, защищава, създава им благоприятни условия! Никой за нищо да не се безпокои!... Един министър от управляващата партия „Сириза“ неотдавна каза следната откровена глупост: „С помощта на имигрантите ще се реши демографският проблем на Гърция“. Както виждаме, правителството защищава завоевателите на нашата страна.”

„В същото време тези преселници-нашественици вече започнаха своето разрушително дело. Те свалят иконите от стените на храмовете и параклисите и палят с тях огън, за да се топлят. Поискаха дори от Пирейския митрополит Серафим да си свали православния кръст: „Владика Серафим раздаваше продукти на бежанците. Той носеше камилавка с кръст. И тогава един от имигрантите поиска от него да си свали шапката…” 

„В град Кавала нелегалните имигранти-мюсюлмани свалиха от стените на училището иконата на Св. Богородица и поискаха да не се бият църковните камбани.” 

„Вчера в Евкарпия мюсюлманите са раздавали брошури на гръцки език със следното съдържание: „Гърци, повярвайте в думите на пророка Мохамед, за да се спасите. Войната дойде във вашата страна. Кръвта на неверните ще се лее като река. Подпис: Воини на Аллах“.” 

„На гръцката държавна телевизия вече се излъчват новини на арабски език.”

Обръщението си митрополит Амвросий завършва със следния призив:

„Събудете се! Излезте от летаргията! Вижте какво става! Гърция загива! Ние бавно умираме. Загива нашата православна и гръцка идентичност! Нима искате да се предадете без бой? Замислете се!” 

Междувременно беше подпален и храмът „Всички светии” в атинския квартал Калитея. Очевидци съобщават, че нападението на храма е било извършено от напълно непознати хора, говорещи на арабски език. Пристигналите незабавно на мястото на произшествието огнеборци са успели да потушат огъня. В резултат на бързата оперативна намеса са били предотвратени по-тежки последствия, пострадали са само странични постройки. 

Наред с изказаните благодарности към пожарната, полицията и всички, които са помогнали за потушаването на пожара, клирици от Атинската архиепископия са се обърнали с призив към властите: „Ние искаме виновните да бъдат открити и привлечени под отговорност. Заедно с това молим да се осигури защита на нашите православни храмове“. 

Източник - Русские афины
Превод: Десислава Главева 

Планът Сорос за „миграционна революция“ в Европа

Сорос спонсорира бежанската вълна в Европа (и претопяването)

Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)

Потресаващи документи от DC LEAKS: Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки

Орбан посочи Сорос за гробокопач на Европа 

Путин изгони Джордж Сорос и "Отворено общество" от Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!