Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп: Само лудите и глупаците са против Русия

Путин: Педофилията е по същество сатаниска - Плевнелиев и още 16 европейски политици в писмо до Тръмп: Не стопляйте отношенията с Русия!

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да се стреми да поддържа добри отношения с Русия въпреки оценката на разузнавателните служби, според която руският президент Владимир Путин е разпоредил намеса в американските президентски избори, предаде ДПА.

„Поддържането на добри отношения с Русия е нещо хубаво. Само „луди“ и глупаци биха помислили, че това е нещо лошо!“, написа Тръмп в Tуитър. Той подчерта, че САЩ имат достатъчно проблеми по света и не се нуждаят от още.

„Когато съм президент, Русия ще ни уважава далеч повече, отколкото досега и двете страни може би ще работят заедно, за да решат някои от големите и належащи проблеми на СВЕТА“, се казва още в изявлението на Тръмп.

Според публикувана в събота оценка на американското разузнаване Путин е разпоредил извършването на действия, целящи да повлияят на президентските избори в САЩ, да подкопаят вярата в демократичния процес и да навредят на кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, припомня ДПА. Разузнаването смята, че в рамките на тази кампания са били хакнати сървърите на Националния комитет на Демократическата партия.

В същото време държавният секретар на САЩ Джон Кери разкритикува Тръмп, че използва Twitter за въпроси, свързани с международната политика. „Аз не правя изявления относно международната политика с помощта на Twitter. Не мисля, че 140 знака позволяват адекватно да изразяват трудния избор, пред който често сме изправени“, заяви Кери, като добави, че изборът на начини на комуникация ще зависи от новата президентска администрация.

Междувременно се оказа, че бъдещата директорка на стратегическата комуникация в Съвета за национална сигурност на Доналд Тръмп Моника Кроули е обвинена в плагиатство в публикувана през 2012 г. нейна книга, съобщи Си Ен Ен. Кроули е авторка и консервативна коментаторка по Фокс нюз.

Журналист от Си Ен Ен е прегледал книгата на Кроули „Какво по. . . се случи току-що“, публикувана през 2012 г. от Харпър Колинс и е открил над 50 преписани с минимални промени откъси от медийни статии, интернет сайтове, статии на научни институти и Уикипедия.

Например един откъс за кейнсианската икономическа политика до голяма степен е преписан от статия, публикувана през 2009 г. в investopedia.com. Пасажите често пъти са фактологически, с числа или исторически или икономически информации. Според публикуваните от Си Ен Ен откъси те изглежда в повечето случаи са били опростени.

Екипът на Тръмп защити Кроули в изявление. „Всякакъв опит за дискредитиране на Моника е просто политическа атака, целяща да отклони вниманието от истинските предизвикателства, пред които е изправена тази страна“, казва екипът, без да потвърди или отрече обвиненията в плагиатство.

ГЛАСОВЕ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!