Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ББ не ял и не пил, не можел да ни забрани да се движим по магистралите

Снеговалежът през януари, който е характерен по нашите земи от памтивека, толкова изненада властта, че тя загуби апетит. Началникът на правителствения пресцентър Севдалина Арнаудова определи позицията на БСП по повод ситуацията на магистрала "Тракия" като "евтин популизъм в навечерието на празниците." На пресконференция в централата на ГЕРБ Арнаудова каза, че цялата държава участва със сили и средства от снощи и веднага след обявяването на бедственото положение Борисов е свикал кризисен щаб. "Със сигурност съм убедена, че ако премиерът и министрите не бяха на място, в момента щяхте да ни питате къде е бил снощи. Щяха да се появят 50 000 предположения пил ли е, ял ли е, с кой е бил. Не е пил, не е ял", каза Арнаудова.
Премиерът в оставка Бойко Борисов разпореди извънредни мерки за дните, в които се очакват обилни снеговалежи. Борисов е поискал инспектори от Автомобилната администрация при транспортното министерство да следят ТИР-овете, "защото тези безобразия трябва да престанат". В същото време той иска и полицията, пожарната, армията и снегопочистващата техника "да си знае мястото", цитира го Офнюз.

"И предупреждавайте. Явно е, че не можем да кажем на хората да не пътуват, поне от опита ми от тези няколко дни, като обиколих Айтос и Карнобат надолу.., не се оценява, че природата е по-силна от нас и след това настава този хаос. Затова имайте пълна готовност – за тези, които са неразумни и тръгнат в такова време - да имаме готовност съответно да им се окаже помощ и да не бъдат и допуснати в тези трасета, където би могло да има и се очаква силен снеговалеж. Така че, използвайте и медиите да го транслирате това, да обясните още веднъж. Армията също, Ненчев, нека да имат готовност с тежките машини", заявил Борисов на министрите си. Това става ясно от оповестената от правителствената пресслужба стенограма от заседанието на Министерски съвет в сряда.  

19min.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!