Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дахер Дахер: Няма оцелял християнски град в териториите на т.нар. бунтовници в Сирия подкрепяни от Запада

Няма оцелял християнски, алауитски или друзки град в териториите на т.нар. бунтовници в Сирия, всички те са салафити и е абсурдно Европа и САЩ да твърдят, че става дума за умерени групи.

Това заяви в еМисия България по BiT TV Дахер Фарид Дахер сириец по произход от християнското малцинство там, който от години живее в България.

Съветът за сигурност на ООН прие днес решение да изпрати наблюдатели в Алепо, за да се овладее хуманитарната криза и жителите да бъдат изведени.

7000 са се изнесли, но става дума за бунтовници и техните семейства, като има още 15 хил. бунтовници, които отиват към Идлип, превърщащ в територия на слафитската идеология, уточнява в тази връзка Дахер.

По думите му има медийно затъмнение, и в Западно Алепо, където са интелигенцията и християнските квартали, които непрекъснато са били бомбардирани, никой не предава какво се случва.

Дахер спомена и за многото фалшиви новини и за разпространяваното от неистински туитър профили, които имат огромно влияние върху западните медии. По думите му интересите в Сирия са твърде много, за да можем да се ориентираме в тях.

Дахер Дахер сравни ситуацията в страната с ехо камерата в когнитивната наука. Според него западните медии пускат тези отзвуци и те рикошират безкритично, като водят до изкривена представа и делюзия.

„Войната не е между Асад и сирийския народ, а между народа и всички разновидности на „Ислямска държава“, която среща опозиция в светските среди и в малцинствата. Тези факти не са удобни на западните среди“, казва той.

Дахер е категоричен, че войната е за газовите находища и трасета, които трябваше да минат през Сирия за Европа.

Конфликтите в светската някога страна, в която съжителстват много малцинства и религии, той отдаде на финансирането на „Мюсюлмански братя“, на които принадлежат сегашният шеф на „Ал Кайда“, 2/3 от Сирийската свободна армия, Ердоган, подчерта той.

Този елемент е доста опасен и за Европа, това е идеология, която комбинира най-лошите страни от крайнодясното и от крайнолявото, маскирано под религиозна покривка, казва Дахер.

Той допусна тазвечершното въоръжено нападение срещу руския посланик в Турция, при което той бе тежко ранен и впоследствие почина, да е свързано със ситуацията в Сирия.

Дахер Дахер има категорично мнение и по въпроса с бежанците, над 90% от които според него не са сирийци.

19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!