Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Убийството на Карлов – много символи с препратки към ЦРУ

18 декември, 2016 година. В 22:45 часа московско време Владимир Путин провежда телефонен разговор с Реджеп Ердоган. Президентът на Русия още веднъж поднася съболезнованията си за жертвите от терористичния акт в Кайсери на 17 декември. Двамата обменят становища по сирийския проблем и ситуацията в Алепо – приключване на евакуацията на цивилното население и прекратяване на огъня чрез обезвреждане на екстремистите.

Известно е, че Турция подкрепя екстремистките групировки, които воюват срещу Башар Асад, но този разговор може би е белязан с промяна в турската позиция, коментират потребители на руските медии.

Според някои, този разговор не  е бил не на две, а на „три уши”. Мнението се подкрепя с факта, че ЦРУ подслушва всички лидери на страните-членки на НАТО, а Ердоган вече излиза от контрола на САЩ, поради което е заслужил „да подслушват и сънищата му”.

19 декември, 2016 година. Турски спецполицай застреля в гръб руския посланик в Анкара Андрей Карлов, докато откривал изложба. Убиецът   произвежда първо изстрел във въздуха, след което стреля в посланика три пъти, като последните два изстрела са контролни, съобщават руски медии. Убиецът говори необезпокоявано три минути по микрофона и чак след това е елиминиран от охраната. Речта му е в духа на радикалния ислямски тероризъм.

Първата информация в медиите говори за отмъщение: наказание за руснаците заради Сирия и Алепо. Но тази версия не издържа на вторичния въпрос: защо полицаят не е обезвреден веднага? От разпространеното видео става ясно, че това е било възможно. Мевлут Мерт Алтинтас се движи из залата с отпусната надолу ръка, в която държи пистолета, или гледа встрани.

Потребители в световните форуми първи обърнаха внимание на този детайл и лансираха предположение за организирано на много по-високо ниво покушение. Много от тях смятат, че Алтинтас е оставен да говори по микрофона няколко минути, само за да затвърди предварително набелязаната теза относно причините за покушението.

Ако тази хипотеза е вярна, излиза, че убиецът е имал съучастници в охраната на събитието, които са следвали стриктно предварителен план.

Не са единични мненията, че зад убийството прозира сянката на ЦРУ и силите, които стоят зад Хилъри Клинтън. Потребители виждат в покушението пореден опит на ЦРУ да запази ролята си на световен диригент на глобалните и междудържавни отношения, след като е видно, че няма да успеят да установят пълен контрол над Тръмп.

Има достатъчно символни съвпадения, които насочват директно към ЦРУ. И потребители, и руски експерти смятат, че стрелбата в гръб намирисва на режисура в подкрепа на тиражираното преди медии мнение в руските медии за „ножа в гърба”. Този израз доби популярност, след като Турция свали руския боен самолет.

„Целта е да се внуши, че Турция е ненадежден партньор за Русия…след като е имало нож в гърба един път, задължително ще има втори и трети. Този съюз плаши много Америка и нейните европейски сателити…”, пише потребител в англоезичен сайт.

The Guardian набляга на друго съвпадение. На 19 декември  руският президент е планирал посещение на театрално представление. По странна случайност Путин е избрал да гледа пиесата „От ума си пати”. Тя е написана от поета и дипломат Александър Грибоедов – посланик в Техеран, където е убит от тълпа през 1829 година при погрома на руската мисия.

ПОЗИЦИЯТА НА РУСКИТЕ ВЛАСТИ

Поръчителите на убийството няма да подкопаят процеса на нормализиране на двустранните отношения, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и БТА. Изявление в същия дух разпространи официална Анкара. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу каза, че целта на покушението е да провали уреждането на конфликта в Сирия. Турция и Русия обаче няма да допуснат това, подчерта Чавушоглу, който замина спешно за Москва. Турският министър съобщи, че ще има двустранна среща с руския си колега на 20 декември през деня. Тя ще се състои преди преговорите в руската столица за Сирия във формат Русия-Турция-Иран.

Руският премиер Дмитрий Медведев и турският му колега Бинали Йълдъръм са обсъдили убийството на Андрей Карлов в телефонен разговор. И според Йълдъръм, организаторите на покушението са имали за цел да подкопаят нормализирането на отношенията между Русия и Турция и да комплицират усилията им за уреждане на регионални конфликти.

Медведев заявил, че убийството е довело до „извънредна ситуация в международните отношения“.

От своя страна Путин заяви, че руското правителство ще изпрати свой екип в Анкара да разследва убийството. „Трябва да се знае кой насочи ръката на убиеца“, заяви той.

КОМЕНТАРИ В МРЕЖАТА:

Откъдето и да го погледнеш си е операция под фалшив флаг! Ако руснаците се поровят, може и да открият, че датата за откриване на изложбата съвсем неслучайно съвпада с театралното мероприятие на Путин, което при всички случаи е планирано поне месец по-рано. Забележете името на пиесата „От ума си пати”. Тоест, вие простихте на Ердоган и ще си патите за тази грешка.

….

Обама заплаши Русия с отмъщението и ето! Този въобще не прилича на обичайните мюсюлмански терористи, този си е агент на ЦРУ отвсякъде! И това става в деня, в който Тръмп ще бъда избран за президент от електорите. Мирише на ЦРУ отвсякъде!

….

За интересуващите се – има видео вече в мрежата от момента на стрелбата. Атентаторът е един и е бил от охраната на посланика. След като застрелва руснака, държи реч поне 3 минути.

….

При определени обстоятелства това е повод за обявяване на война! Някой иска да скара Русия и Турция ! Интересно, как ще реагира Путин?!

….

Както и със самолета и това е работа на мръсниците от ЦРУ!

….

ЦРУ не спи… при всяко затопляне на отношенията Анкара – Москва следва кървав атентат….кога най-накрая светът ще се усети КОЙ сее смърт и разруха, за да крепи цар долар на трона и да смуче кръвта на планетата.

….

Мнозина подозират ЦРУ и операция под фалшив флаг в убийството на Карлов. Толкова много символични съвпадения, които насочват именно към американските спецслужби. Ето, тази тяхна страст да обвързват всяко свое престъпление със странични и уж случайни символни послания, един ден ще им изяде главата.

….

Днес /вчера-б.р/ стана ясно, че последният опит да се попречи на Тръмп да влезе в Белия дом е почти обречен. Трябваше им убийство на руски дипломат, и то на турска територия, за да се усложнят предварително отношенията между Путин и бъдещия американски президент.  И в това „мероприятие” подозренията водят към ЦРУ и Пентагона. 

Между редовете.сом 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!