Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Меркел след атентатите: Германия няма да изгони бежанците! (Нали за това ги докарахме... с ваши пари)

Ангела Меркел продължава да упорства и не се отказва от политиката на отворени врати

„Тъжно и ужасно е да живеем в страх от тероризъм. Много жалко ще бъде, ако нападението в Берлин е организирано от някой, на когото германския народ е предоставил убежище. Но аз продължавам да вярвам, че трябва да помагаме на бежанците и да не затваряме вратите си за тях“.

Това заяви Ангела Меркел след нападението в Берлин снощи. Тя застъпи своята позиция на отворени врати и отказа да се вслуша в коментарите, че подобна политика би била огромна грешка за Германия, предвид настоящата ситуация.

„Продължавам да бъда твърдо против всякаква промяна на нашата политика към бежанците“, заяви канцлерът, на конференция за журналисти. Изказването бе в отговор към репортер, дали трагедията на коледния пазар ще се отрази върху това, как Германия вижда на бежанците.

Германският канцлер отбеляза, че нападението трябва да се разглежда като терористичен акт.

„Това, което се случи в Берлин, Германия вижда като терористичен акт. Би било ужасно, ако убиецът е някой, който е получил защита от Германия като емигрант“, подчерта Меркел.

Тя подчерта, че е ужасена от това, което се случи на коледния пазар в Берлин.

„И аз, като милиони хора в Германия, съм шокирана, ужасена и дълбоко засегната от това, което се случи снощи на площада в Берлин. Дванадесет невинни човека загубиха живота си, а десетки са в критично състояние“, подчерта Меркел. Тя призова за използване на цялата строгост на закона, за да се защити населението. И допълни, че въпреки всичко, продължава да подкрепя политиката на отворените врати.

И докато за мнозина, действията й са на границите на безумието, други се чудят защо Ангела Меркел все така настойчиво отказва да приеме, че има и други начини да се окаже помощ на бежанците. „Ако се опитва да изкупи греховете на Хитлер, след Втората световна война, не е това решението“, коментират опозиционери на канцлера.

razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!