Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ердоган, Путин и Тръмп са съюзници в битката с глобалния наднационален елит. Чака ни огромна, изключително болезнена промяна...

Боян Чуков: Саудитска Арабия стои зад убийството на руския посланик в Турция

Ердоган, Путин и Тръмп са съюзници в битката с глобалния наднационален елит. За света това е много добро. Чака ни огромна, изключително болезнена промяна и който по-бързо го осъзнае, ще премине в новия свят. Това заяви пред БТВ арабистът и бивш дипломат Боян Чуков.

Една от целите на убийството на руския посланик в Анкара е да се сложи спирачка на сближаването между Русия и Турция, допълни Чуков. „Убийството на посланик е сигнал, като обявяване на война. Виждате, че от руска и турска страна бяха положени максимални усилия инцидентът да не премине в разваляне на отношенията между двете страни, защото е ясно, че външен фактор, който е и срещу Русия, и срещу Турция, се опитва да ги скара”.

Няма дълга ръка на американците в този случай, категоричен беше арабистът.

Според него, най-вероятно Саудитска Арабия стои зад атентата срещу руския посланик.

„Доналд Тръмп повтори същото, което каза Путин на последната реч в ООН – Да се обединят усилията срещу тероризма. Тръмп каза една много мъдра мисъл по повод събитията от вчера – светът трябва да се научи да мисли по нов начин. Начинът, по който ние анализираме и възприемаме тези събития, повече не върши работа, допълни Чуков.

По думите му след месец тези, които са били наричани фашисти и тоталитаристи, ще бъдат наричани патриоти. „В момента си отива светът около Хилари Клинтън, идва новият свят около Доналд Тръмп, каза арабистът.

Той припомни, че снощи в един много къс отрязък от време се случиха четири изключително неприятни терористични акта – в 17:30 ч. имаше стрелба пред американското посолство в Анкара. В 18:30 ч. престрелка в Цюрих пред молитвен дом, в 18:45 убийството на посланика. В 21 ч. тирът влиза в сред празнуващите германци в Берлин.

Много символизъм имаше в убийството на посланика, каза Боян Чуков. Според него Ердоган не е овладял напълно нито полицията, нито турските медии. Два дни преди атентата нападателят е бил на пост пред руското посолство. „Този човек е бил вътре в залата преди да се случи това и никой не му е обърнал внимание. Цялото събитие е записано от турска телевизия. Кадрите, които в такива случаи никога не се показват, сега се излъчват в ефир”.

В случая в Турция отново се оказа, че определена мрежа в силовите структури и в медиите работят твърдо против Ердоган, смята експертът.

Един час преди по-рано срещу галерията има инцидент пред американското посолство и никой не взима мерки. В такъв случай службите би трябвало веднага да реагират. Чуков изказа подозренията си, че Ердоган все още не е изчистил хората на Гюлен, който в полицията е имал изключително мощни позиции. На следващия ден предстоеше среща Русия – Иран – Турция. Това са три изключително мощни държави, които, ако координират своите действия в Близкия Изток се нарушават действията на други регионални играчи – Саудитска Арабия, Катар и на глобалните фактори.  

Епицентър.бг 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!